Fransa'da işler çığırından çıktı, daha fazlası sokağa inecek! Macron alınacak yeni kararı duyurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fransa'da işler çığırından çıktı, daha fazlası sokağa inecek! Macron alınacak yeni kararı duyurdu

DÜNYA Haberleri

Polis tarafından 17 yaşındaki gencin öldürülmesinin ardından Fransa'da işler çığırından çıktı. Fransa sokakları yangın yerine dönerken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron alınacak yeni önlemleri açıkladı.

Fransa'da 27 Haziran'da Paris'in Nanterre banliyösünde Nael M. isimli 17 yaşındaki gencin trafik kontrolü sırasında polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından başlayan gösteriler çığ gibi büyüyor. 5 bini Paris'te olmak üzere ülke genelinde 40 bin jandarma ve polisin görevlendirildiği ülkede 875 kişi gözaltına alındı. Ülke yangın yerine dönerken, eğlendiği görüntülerle gündeme gelen Fransa Cumhurbaşkanı Macron alınacak yeni önlemleri açıkladı. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GETİRİLDİ

Fransız basınındaki haberlere göre, olaylar nedeniyle Neuilly-sur-Marne kentindeki 3 mahallede 3 Temmuz'a kadar 23.00-06.00 saatleri arasında, Savigny-le-Temple kentinde ise 2 Temmuz'a kadar 22.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı getirildi.

CİNAYETİ İŞLEYEN POLİS GÖZALTINDA

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, "Görevlerini özveriyle yapan polis, jandarma ve itfaiye görevlilerine desteğim tam" dedi. Adı açıklanmayan ve teslim olması sonrası cinayetle suçlanan polis ise halen tutuklu. Polisin avukatı Laurent-Franck Liénard, müvekkilinin "yıkıldığını" ve "sabah insanları öldürmek için uyanan bir kişi olmadığını" söyledi.

Fransadaki protestolar Belçikaya sıçradı Sokaklar yangın yeri, Macron konserde...

FRANSA ADIM ADIM OHAL'E GİDİYOR

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne gazetecilerin ülkedeki şiddet olayları nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edilip edilmeyeceği yönündeki sorusunu, “Şu an bir şey diyemem ama tüm seçenekleri değerlendiriyoruz" şeklinde yanıtladı. 

Son olarak ülke genelinde saat 21.00'dan itibaren otobüs ve tramvayların çalışamaması kararı alındı. 

EĞLENMEYE GİDEN MACRON'DAN YENİ AÇIKLAMA

Fransa'da, gösteriler sırasında, Nanterre şehrinde bir banka, Venissieux kentinde bir tramvay, 10’dan fazla otobüsün olduğu bir durak, Reims karakolu, 2 belediye binası ve 10’larca araç ateşe verildi. Fransa'da olaylar sürerken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise eşiyle beraber İngiliz müzisyen Elton John'un konserinde eğlendi. Eğlendiği görüntülerle eleştirilen Fransa Cumhurbaşkanı Macron alınacak yeni önlemleri açıkladı. Macron,  "Protestoları kontrol altına almak için daha fazla polisi sokağa indireceğiz" ifadelerini kullandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...