Fransa'da emeklilik reformu isyanı büyüyor! "Çin'e kadar bizi duyacaksınız"

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Fransa'da emeklilik reformuna karşı başlatılan protestolar devam ediyor. Ülkede ayaklanan halk, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u istifaya davet etti. Öfkeleri dinmeyen göstericiler, Macron'un favori restoranı La Rotonde’ye saldırdı.

Fransa'da emeklilik reformuna karşı isyan sürüyor. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Çin’e düzenlediği resmi ziyaret sırasında Fransa`da sokaklar yeniden karıştı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Parlamentoda oylamaya sunulmadan geçirilen tartışmalı emeklilik reformunu karşı on binlerce kişi ayaklandı. Göstericiler "Macron istifa" diye sloganlar attı. Bir protestocunun elindeki "Çin'e kadar bizi duyacaksınız" yazılı bir pankartı dikkat çekti.

Fransa'da emeklilik reformu isyanı büyüyor!

MACRON'UN FAVORİ RESTORANINA SALDIRDILAR

Başkent Paris'te eylem yapan grup ise Cumhurbaşkanı Macron’un favori restoranlarından La Rotonde’ye saldırdı. Eylemciler, kendilerini engelemeye çalışan polislere şişe ve taşlarla saldırdı. Güvenlik güçleri de göz yaşartıcı gaz ile karşılık verdi. Protestocular, ayrıca Paris'teki Credit Agricole banka şubesine baskın düzenledi.

Fransa'da emeklilik reformu isyanı büyüyor!

SEÇİM ZAFERİNİ BU RESTORANDA KUTLAMIŞTI

İspanyol ressam Pablo Picasso da dahil olmak üzere ünlü isimlerin uğrak yeri olan tarihi La Rotonde'de Macron ve ekibi, 2017’de seçim zaferini kutlamıştı.

Fransa'da emeklilik reformu isyanı büyüyor!

EMEKLİLİK REFORMU NEDİR?

Ülke genelinde protestolara yol açan reforma göre Fransa'da 1 Eylül'den itibaren emeklilik yaşı her yıl 3 ay kademeli olarak artırılacak. Emeklilik yaşı 2027'de 63 yıl 3 aya, 2030'da ise 64 yıla ulaşacak. 2027'den itibaren emeklilik maaşının tamamını alabilmek için 43 yıl çalışmış olmak gerekecek.

Fransa'da emeklilik reformu isyanı büyüyor!

Reformların bir kısmını veya tamamını iptal etme yetkisine sahip olan Anayasa Konseyi, parlamentoda geçen tartışmalı emeklilik reformunu 14 Nisan'da karara bağlayacak. Uzmanlar, Anayasa Konseyi’nin emeklilik reformuna dair yasayı iptal ihtimalinin düşük olduğu görüşünde.

(AA)



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...