Fransa'da emekliler sokağa indi: Enflasyona ezildik, geçinemiyoruz

Düzenleyen:
Fransa'da emekliler sokağa indi: Enflasyona ezildik, geçinemiyoruz

DÜNYA Haberleri

Fransa’da emekliler, ülkedeki enflasyon altında ezildiklerini belirterek maaşlarına zam yapılması için sokağa indi.

Fransa’nın başkenti Paris’te emekliler sokağa indi. Enflasyon altında ezildiklerini ileri süren emekliler, maaşlarına zam yapılmasını talep etti. Genel İş Sendikası (CGT) ve bazı sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği protestoya, binlerce kişi katıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümeti tarafından uygulamaya konulan zorunlu kesintiler ile artan enflasyon yüzünden alım gücü düşen emekliler, hayat pahalılığından şikayet ederek, maaşlarına acil zam talebinde bulundu. 

MACRON "EN DÜŞÜK MAAŞ BİN 100 AVRO OLACAK" DİYE SÖZ VERMİŞTİ 

Kalabalık grup, ellerindeki pankartlar ile Macron’a seçim vaadi olan bin 100 avroluk en düşük emekli aylığını hatırlattı. Daha önce düzenlenen protestolarda hükümet ve Cumhurbaşkanı Macron'a seslerini duyuramadıklarını belirten emekliler, maaşların yeniden düzenlenmesi istedi, sosyal yardımların da aynı şekilde arttırılması talebinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...