Fransa'da çocukları bıçaklayan zanlı Hristiyan çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fransa'da çocukları bıçaklayan zanlı Hristiyan çıktı

DÜNYA Haberleri

Fransa'da, Suriyeli bir sığınmacı bıçakla çocuk parkını bastı. Şahıs, önüne gelene saldırdı, 4'ü çocuk 6 kişiyi yaraladı. Gözaltına alınan zanlının, Hristiyan olduğu ve terörle bağlantısının bulunmadığı belirlendi.

Fransa'nın Annecy bölgesindeki bir parkta bıçaklı saldırı düzenlendi. Zanlı, 4’ü çocuk olmak üzere 6 kişiyi yaraladı. Yaşanılan dehşet anları ise kameraya yansıdı. Şahsın, özellikle çocukları hedef aldığı görüldü. Bebek arabasında oturan çocuğu defalarca bıçaklaması ise kan dondurdu. Çevredekiler, saldırganı durdurmaya çalışsa da başaramadı. Bir anne ise evladını korumak için kendisini siper etti. 

"AKIL SAĞLIĞI YERİNDE"

Olay sonrası bölgeye gelen Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, açıklamalarda bulundu. Yaşanılanlar "korkunç" olarak nitelendiren Borne "Zanlı, 31 yaşında ve Suriyeli. Fransa'ya sığınma talebinde bulunmuş. Ancak İsveç'te mülteci statüsünde olduğu için reddedilmiş. Sabıka ve psikiyatrik kaydı yok. Saldırıda biri İngiliz, biri Alman 4 çocuk, toplam 6 kişinin yaralandı. Çocukların durumu ağır." dedi.

KENDİSİNİN DE ÇOCUĞU VAR

Soruşturmayı yürüten Annecy Cumhuriyet Savcısı Line Bonnet-Mathis ise "Şüpheli gözaltına alındı. Terörle bir bağlantısı bulunmadı. Niçin böyle bir yaptığını henüz söylemedi. Kendisinin de çocukları varmış" diye konuştu.

SALDIRGAN HRİSTİYAN ÇIKTI

Öte yandan, Fransız basınında polis kaynaklarına dayandırılan haberlerde, şüphelinin Hristiyan olduğu, saldırı esnasında iki defa İngilizce "İsa Mesih adına" diye bağırdığı ifade edildi.

"KORKAKÇA"

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Twitter'dan saldırı için "korkakça" nitelemesinde bulunarak, özellikle çocukların saldırının mağdurları olduğunu belirtti. Saldırıya ilişkin "Ulus şokta" ifadesini kullanan Macron, kurbanların ailelerine taziye temennisinde bulundu.  İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un söylediği gibi, gerçekten korkakça bir eylemdi. İngiltere ve Fransa, şiddet eylemlerine karşı her zaman birlikte durdular ve bugün de aynısını yapıyoruz" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Anadolu Ajansı - İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...