Fransa'da baltalı saldırı, yaralılar var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fransa'da baltalı saldırı, yaralılar var

DÜNYA Haberleri

Fransa’da bir süpermarkette baltalı saldırgan dehşet saçtı. Elindeki baltayı etrafındaki insanlara doğru savuran zanlı 2'si ağır 3 kişinin yaralanmasına sebep oldu. Saldırgan daha sonra aynı balta ile intihara kalkıştı. Öte yandan Fransa İçişleri Bakanı yaklaşan Noel ve Hanuka bayramları dolayısıyla, ülkedeki yüksek terör tehdidine karşı bütün ibadethanelerin güvenliklerinin artırılması talimatını verdi.

Fransa’nın Hauts-de-France bölgesinde yer alan Jeumont'ta bulunan Lidl adlı süpermarkette bir kişi elindeki baltayla etraftakilere saldırdı. Olayda 2’si ağır olmak üzere toplam 3 kişi yaralandı.

ELİNDEKİ BALTAYLA İNTİHARA KALKIŞTI

Saldırganın daha sonra baltayla intihar girişiminde bulunduğu ve kendisini de yaraladığı aktarıldı. Saldırı sonrası olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edilirken, saldırganın sağlık durumu hakkında açıklama yapılmadı. Bir polis memuru Fransız basınına yaptığı açıklamada, saldırının nedeninin henüz bilinmediğini belirtti.

NOEL VE HANUKA ÖNCESİ GÜVENLİKLER ARTIRILSIN TALİMATI

Öte yandan Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, yaklaşan Noel ve Hanuka bayramları dolayısıyla, ülkedeki yüksek terör tehdidine karşı Yahudi ve Hıristiyanlara ait bütün ibadethanelerin güvenliklerinin artırılması ve kapılarına polis dikilmesi talimatı verdi. Darmanin, Twitter'dan, "yıl sonu bayramlarının yaklaşması nedeniyle polis ve jandarmalardan özellikle teyakkuzda olmalarını ve ibadethanelerin kapısında nöbet tutmalarını talep ettiğini" açıkladı.

"ÜLKEDEKİ YÜKSEK TERÖR RİSKİ"

Darmanin'in konuya ilişkin paylaştığı Europe 1 haberinde de valiliklere Yahudi ve Hıristiyanların bayram ve kutlamalarının güvenliğini sağlamaları talimatı gönderildiği belirtildi. Haberde, ülkedeki yüksek terör riski nedeniyle bütün birimlerden azami dikkat içinde olmalarının istendiği, ayrıca valiliklere terör riski seviyesinin çok yüksek olduğuna ilişkin bildiri gönderildiği kaydedildi.

Polislere ibadethanelerin ve toplanma alanlarının yakınında park halindeki araçlara dikkat edilmesinin özellikle tembih edildiği belirtilen haberde, bu dönemde yapılacak dini kutlamalarda güvenliğin üst düzeye çıkarılması emrinin verildiği aktarıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...