Fransa'da aşırı sıcaklar yüzünden bir haftada 80 kişi öldü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fransa'da aşırı sıcaklar yüzünden bir haftada 80 kişi öldü

DÜNYA Haberleri

Dünya son yılların en sıcak yaz mevsimini yaşıyor. Sıcak hava dalgası Avrupa'yı da etkisi altına aldı. Fransa'da kavurucu sıcaklar nedeniyle 7-13 Temmuz tarihleri arasında 80 kişi hayatını kaybetti.

Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 7-13 Temmuz tarihleri arasında ilk belirlemelere göre 80 kişi hayatını kaybetti. Ülke basınının Halk Sağlığı Kurumunun verilerine dayandırdığı haberlere göre, Fransa'da Auvergne-Rhone-Alpes, Bourgogne-Franche-Comte, Korsika, Grand-Est ve Provence-Alpes-Cote d'Azur bölgelerinde 7-13 Temmuz arasında etkili olan yaz sıcakları çok sayıda kişinin hayatına mal oldu. 

SICAKLAR YÜZÜNDEN 80 KİŞİ ÖLDÜ

Kavurucu sıcaklar küresel ısınmanın etkisiyle daha da artarken söz konusu bölgelerde bu tarih aralığında en az 80 kişi hayatını kaybetti.  İstatistiki çalışmaların tamamlanmasının ardından bu süreçte yaşanan aşırı sıcaklara bağlı can kaybı sayısında artış kaydedilmesi öngörülüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...