Fransa ve İtalya aşırı sıcaklar sonrası alarma geçti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fransa ve İtalya aşırı sıcaklar sonrası alarma geçti

DÜNYA Haberleri

El Nino, Avrupa'yı yaktı. Fransa'nın 7 bölgesinde 'turuncu alarm'a geçildi. İtalya'da da 16 şehir için 'kırmızı alarm verildi. Uzmanlar "Aşırı sıcakların sadece yaşlılar, klinik açıdan savunmasız kişiler ve çocuklar için değil herkes için tehdit" uyarısı yaptı.

Küresel ortalama sıcaklıklar, bu ayın ilk haftasında üst üste rekor kırdı. Aşırı sıcak hava dalgası "El Nino", dünyanın birçok bölgesini etkisi altına aldı. Özellikle Avrupa'da hava sıcaklıkları tehlikeli noklara ulaştı.

Fransa ve İtalya aşırı sıcaklar sonrası alarma geçti

FRANSA YANIYOR

Fransa'da birçok şehrinde hava sıcaklıkları 40 dereceye yükseldi.  Fransa Meteoroloji İdaresi 7 bölgede "turuncu alarm" verdi. Buralarda görevli itfaiye birimleri yangın ihtimaline karşı teyakkuza geçti. Fransa Kamu Sağlığı Yönetimi de 60 yaş üstü kişilere zorunlu olmadığı sürece evde kalmaları uyarısında bulundu

Fransa ve İtalya aşırı sıcaklar sonrası alarma geçti

İTALYA'DA 16 İL İÇİN KRİTİK UYARI 

İtalya’da da durum farklı değil. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkede hafta başından beri etkili olan aşırı sıcak havanın, meteorolojik veriler doğrultusunda hafta sonu etkisini daha da artıracağına dikkat çekildi. Cumartesi günü için 15 ve pazar günü için 16 kentte "kırmızı" alarm verildiği bildirildi. Alarm verilen kentler arasında başkent Roma'nın yanı sıra Bolonya, Floransa, Katanya, Kampobasso, Bari, Frosinone, Latina, Perugia, Pescara, Rieti, Viterbo, Cagliari, Civitavecchia ve Messina yer alırken, pazar günü için bu kentlere Palermo'nun da eklendiği kaydedildi.

Fransa ve İtalya aşırı sıcaklar sonrası alarma geçti

"SADECE YAŞLILAR DEĞİL HERKES TEHLİKE ALTINDA"

Aşırı sıcakların sadece yaşlılar, klinik açıdan savunmasız kişiler ve çocuklar için değil bütün halk için bir tehdit oluşturduğunun altı çizildi. Hafta sonu boyunca hava sıcaklıklarının ortalamanın 12 derece üzerinde seyredeceği bilgisi paylaşıldı.

TURUNCU KOD NEDİR?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemekte. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik şartlar ve tahminler takip edilmeli.

KIRMIZI KOD NEDİR?

Hava durumu çok tehlikelidir: Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edilmekte. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemel. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik şartlar ve tahminler sıklıkla takip edilmeli.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...