Fransa sokakları karıştı: Belediye binaları ve karakollar saldırıya uğradı, araçlar yakıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Fransa'da iki gün önce 17 yaşındaki bir sürücünün polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan sokak olayları gece boyunca sürdü. İçişleri Bakanlığı, olaylar nedeniyle 150 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Fransız polisi, Nanterre kentinde 27 Haziran günü içinde 3 kişinin bulunduğu ve 'dur' ihtarına uymayan bir araca ateş açtı, 17 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, gence ateş açtığından şüphelenilen polis gözaltına alındı.

GERGİNLİK BÜYÜK KENTLERE SIÇRADI

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Fransız polisinin açtığı ateş nedeniyle genç sürücünün ölmesine tepki gösterenler, iki gündür sokaklarda eylemlerini sürdürüyor. Olay olduktan sonraki ilk gece, Paris'in banliyölerinde eylemciler ve polis arasında yaşanan gerginlikler, bu gece de Lyon, Toulouse, Lille gibi büyük kentlere sıçradı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, araçların devrildiği ve yakıldığı, tramvay, otobüs gibi toplu taşıma araçlarının yanı sıra çöp bidonlarının ateşe verildiği görülüyor. Eylemcilerin etrafa havai fişek fırlattığı anlar da görüntülere yansıyor.

SALDIRILAR GECE BOYUNCA SÜRDÜ

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Twitter'da yaptığı açıklamada, gece boyunca belediye, okul binaları ve karakolların yakıldığını veya saldırıya uğradığını belirtti. Darmanin, 150 kişinin bu kapsamda gözaltına alındığını duyurarak, "Sükunete çağırmayanlar utansın" ifadesini kullandı.

Fransız basınındaki haberlere göre, farklı kentlerde polis ve eylemciler arasında çatışmalar yaşandı. Gece Villeurbanne kentinde bir binada yangın çıkarken, dumandan etkilenen 4 kişi hastaneye kaldırıldı. Yangının, havai fişek nedeniyle çıkmış olabileceği düşünülüyor.

Neuilly-sur-Marne kentinde de belediyeye bağlı polislere ait araçların tamamı ateşe verilirken, Fresnes kentinde hapishanenin girişine havai fişek fırlatıldı ve yüzü maskeli kişiler, hapishaneye girmeye çalıştı.

Fransa sokakları karıştı: Belediye binaları ve karakollar saldırıya uğradı, araçlar yakıldı

MACRON'DAN 'SÜKUNET' ÇAĞRISI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu sabah, İçişleri Bakanlığında kriz birimine katıldı. Vatandaşları 'sükunete' çağıran Macron, gece meydana gelen şiddet olaylarının kabul edilemez olduğunu vurguladı. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...