Fransa, Nijer'e yönelik askeri operasyona destek verecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fransa, Nijer'e yönelik askeri operasyona destek verecek

DÜNYA Haberleri

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Nijer'deki askeri cuntanın devrilmesi için girişimlere destek vereceklerini duyurdu. Colonna, darbecilerin pazar gününe kadar yönetimden ayrılması gerektiğini aksi taktirde ECOWAS üyelerinin Nijer’e askeri bir müdahalede bulunmalarının oldukça ciddiye alınması gerektiğini ifade etti.

Fransa, Nijer’deki askeri cuntanın devrilmesi için Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğunun (ECOWAS) çabalarını destekleyeceğini duyurdu.

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Nijer Başbakanı Ouhoumoudou Mahamadou ile Paris’te görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Nijer’deki askeri cuntanın pazar gününe kadar süreleri olduğunu belirtti.

Colonna, darbecilerin pazar gününe kadar yönetimden ayrılması gerektiğini aksi taktirde ECOWAS üyelerinin Nijer’e askeri bir müdahalede bulunmalarının oldukça ciddiye alınması gerektiğini ifade etti.

Fransız Bakan, ECOWAS’ın askeri müdahale ihtimalini ‘’Tehdit oldukça inandırıcı’’ ifadesiyle değerlendirdi.

Fransa, Nijer’e yönelik olası bir askeri operasyona destek vereceğine dair herhangi bir açıklamada bulunmadı.

ECOWAS’tan cuma günü yapılan açıklamada Nijer’e askeri müdahale için anlaştıkları duyurulmuştu.

MALİ VE BURKİNA FASO’DAN TEHDİT

2020 yılından bu yana askeri yönetimlerin iktidarda olduğu Mali ve Burkina Faso, Nijer’e olası bir bölgesel askeri müdahalenin kendileri tarafından ‘’savaş ilanı’’ olarak değerlendireceklerini açıklamışlardı.

Burkina Faso ve Mali başta olmak üzere Sahel bölgesinde varlığını her geçen gün artıran Rusya, yabancı müdahalenin krizi çözmeyeceğini belirtti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...