Fransa,müdahale için BM denetçilerinin raporunu bekleyecek

/ Kaynak: İHA
Fransa,müdahale için BM denetçilerinin raporunu bekleyecek

DÜNYA Haberleri  / İHA

Fransa, Suriye'ye karşı gerçekleştirilecek herhangi bir eylem öncesi BM müfettişlerinin incelemelerini sonuçlandırmasını bekleyecek .

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkesinin, Suriye'ye karşı gerçekleştirilecek herhangi bir eylem öncesi BM müfettişlerinin kimyasal silahların kullanımına ilişkin incelemelerini sonuçlandırmasını bekleyeceğini söyledi. nbsp;Rusya'daki G-20 zirvesinin ardından basına açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "ABD Kongresi ile Temsilciler Meclisi'nin kararını ve BM müfettişlerinin incelemelerine ilişkin raporunu bekleyeceğiz. Ve bunları gözden geçirdikten sonra ne yapmamız gerektiğine karar vereceğiz" şeklinde konuştu. Konu üzerinde BM tarafından yayınlanacak açık bir talimatın daha uygun ve tercih edilebilir olacağını söyleyen Hollande, Güvenlik Konseyi'nin anlaşamaması durumunda ise askeri müdahale lehine devletlerden oluşan bir koalisyon oluşturulması yönünde çalışacağını ifade etti. Hollande ayrıca, Fransa'nın, Suriye'ye yapılacak herhangi bir müdahalede sivil kayıplardan kaçınmak amacıyla yalnızca askeri hedeflerin vurulması için elinden geleni yapacağı teminatını verdi. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, ABD Başkanı Barack Obama'yla yaptığı görüşmede, Obama'nın, Kongre'deki oylamanın gelecek haftanın ortalarında yapılacağı bilgisini verdiğini de sözlerine ekledi.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...