Fransa hükümeti protestolara sert tepki verecek

/ Kaynak: AA
Fransa hükümeti protestolara sert tepki verecek

DÜNYA Haberleri  / AA

İçişleri Bakanı Valls, yarınki gösterilerde taşkınlıklara hoşgörülü davranılmayacağını açıkladı.

Fransa İçişleri Bakanı Manuel Vals, yarın başkent Paris ve Lyon'da düzenlenecek iktidar karşıtı gösterilerde olası taşkınlıklara karşı hoşgörülü davranılmayacağını açıkladı.
Geçen hafta Cumhurbaşkanı François Hollande aleyhine başkentte düzenlenen gösterilerde çıkan olaylara dikkati çeken Valls, güvenlik güçlerinin gerekli her türlü önlemi aldığını belirterek, marjinal grupların gösterileri tahrik etmesinin önüne geçilmesi için kararlı olduklarını ifade etti.
Valls, basına yaptığı açıklamada, ''Valiliklere ve emniyet müdürlüklerine gönderdiğim genelgede gerekli önlemlerin alınmasını ve taşkınlara karşı müsamaha edilmemesini istedim'' dedi.
Geçen hafta başkentte farklı siyasi görüşlerden protestocuların katıldığı gösterilerde çıkan olaylar sonucu polis yaklaşık 200 kişiyi gözaltına almıştı.
Geçen hafta, ''öfke günü'' adı altında düzenlenen gösteriler, kürtaj ve eşcinsel evlik karşıtları ile artan vergi ve işsizlik oranına karşı çıkan farklı siyasi eğilim, yaş ve meslek grubunda çok sayıda protestocuyu bir araya getirmişti.
Gösteriye, sağ eğilimli yaklaşık 60 sivil toplum örgütü destek vermişti.
Yine aynı gruplar, yarın başkent Paris'te, l'Ecole militaire ve Denfert-Rochereau meydanları arasında protesto yürüyüşü düzenleyecek.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...