Fransa: Gazze'deki hastane saldırısına dair şüphelerimiz bulunuyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Fransa: Gazze'deki hastane saldırısına dair şüphelerimiz bulunuyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Fransa, Gazze’de 471 kişinin hayatını kaybettiği El-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırıya ilişkin şüphelerin olduğunu belirtti. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada saldırıda sorumluluğu kimseye atfedilmediği ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anne-Claire Legendre, haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. AA muhabirinin, "Fransız hükümetinin İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesinin Filistinli gruplar tarafından vurulduğu yönündeki açıklamasını ve sunduğu kanıtları inandırıcı bulup bulmadığına" yönelik sorusuna Legendre, "El-Ehli Hastanesine yönelik saldırıyı kınadık ve bu olayın açıklığa kovuşturulmasını bekliyoruz. Bu konu hakkında kimseye herhangi bir sorumluluk atfetmedik." cevabını verdi.

“SALDIRIYA DAİR ŞÜPHE BULUNUYOR”

Legendre, hastane saldırısına ilişkin gerçeklerin ortaya çıkabilmesi için ciddi bir şeffaflık sağlanması gerektiğini söyledi. AA muhabirinin Fransa'nın, el-Ehli Baptist Hastanesine yapılan saldırıya ilişkin kınamasında İsrail'in adının geçirilmemesinin nedenine ilişkin sorusuna ise Legendre, Fransa yönetiminin saldırıya dair şüphelerin bulunduğunu ve bunun aydınlatılması gerektiği çağrısını yaptığını kaydetti.

FİLİSTİN'E DESTEK GÖSTERİLERİNE ENGEL

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Legendre, Fransa'da Filistin'e destek gösterilerinin yasaklanmasına ilişkin AA muhabirinin sorusunu ise cevapsız bıraktı.

İSRAİL’DEN GAZZE’DE KATLİAM

İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine 17 Ekim'de düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28'i ağır 342 kişi yaralanmıştı. Filistin’in sağlık sistemini hedef alan İsrail, sivillerin saklandığı yerleşim bölgelerini hedef almayı sürdürüyor.

Sağlık Bakanı Mey Keyle, Gazze Şeridi'nde ciddi bir ilaç sıkıntısı ve hastanelere ulaşımda büyük bir sorun olduğunu belirterek, su kesintileri ve kanalizasyon sisteminin bozulmasının, bulaşıcı hastalıkların yayılma riskini artırdığına dikkati çekti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...