Fransa, darbeci Sisi'ye 'onur nişanı' vermiş

Fransa, darbeci Sisi'ye 'onur nişanı' vermiş

DÜNYA Haberleri

Darbeyle yönetime gelen Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi'ye, resmî ziyarette bulunmak üzere geldiği Fransa'da Elysee Sarayı'nda Fransız Légion d'honneur (onur) nişanı takdim edildiği ve bunun Fransız basınından gizlendiği ortaya çıktı.

Fransız basınından saklanan görüntüler, Quotidien isimli televizyon programının sunucusu Yann Barthes'in, Mısır Cumhurbaşkanlığının resmî sitesinde yayımlanan videoyu paylaşmasıyla gün yüzüne çıktı. Görüntülerde Sisi'nin kırmızı halıyla Fransız mevkidaşı Macron tarafından karşılanması ve düzenlenen resmî tören yer alıyor. Sunucu Barthes, Macron'un basınla paylaşılan resmî programında yer almayan törene ilişkin görüntülerin, sadece Sisi’nin kameramanı tarafından kayıt altına alındığını ifade etti. Barthes, Fransızlardan gizli tutulmaya çalışılan görüşmede, Sisi'ye Légion d'honneur nişanı verildiğini kaydetti. Şeref nişanı olarak da bilinen Ordre national de la Légion d'honneur, Napolyon Bonapart'ın 19 Mayıs 1802 tarihinde imzaladığı bir kanun ile Fransa'nın en yüksek dereceli sivil nişanı olarak kabul edildi. Macron, Elysee Sarayı'nda 7 Aralık'ta mevkidaşı Sisi'yi kırmızı halıyla karşılamıştı. Uluslararası toplum ve insan hakları savunucuları, "Sisi gibi bir diktatörün özgürlüklerden dem vuran Fransa'da karşılanmasına" tepki göstermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...