Fransa bir taşla iki kuş vuran itfaiyeciyi konuşuyor: İki dünya rekoru birden kırdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Fransa sokakları savaş alanına dönmüşken, Paris'in güneyinden gelen bir haber Fransız halkının dikkatini çekti. Ülke, iki Guinness rekoru birden kıran itfaiyeci Jonathan Vero'yu konuşuyor...

Fransa, 17 yaşındaki genç bir sürücünün polis tarafından öldürülmesi sonrası kaosa sürüklendi. Yaklaşık 4 gündür süren protestolarda sokaklar savaş alanına dönerken büyük bir isyan ile karşı karşıya olan ülkeden dikkat çeken bir haber geldi.

İKİ REKOR BİRDEN KIRDI

39 yaşındaki Fransız itfaiyeci Jonathan Vero, adeta alevler içerisinde kalan Paris'in 200 kilometre güneyinde gerçekleştirdiği bir deneme ile iki Guinness rekoru birden kırdı. Guinness Dünya Rekorları'nın 'insan meşalesi' olarak adlandırdığı itfaiyeci, alevler içindeyken oksijen olmadan en uzun mesafe koşma rekoruna imza attı.

Koruyucu kıyafet giyen 39 yaşındaki adam, 272,25 metre koştu. Vero, 204,23 metreyle rekorun eski sahibi olan Britanyalı Antony Britton'ı geride bıraktı.

BİR REKORA DAHA İMZA ATTI

Vero ayrıca oksijen olmadan 100 metreyi en hızlı koşan kişi unvanını da kazandı. İtfaiyeci, 100 metreyi 17 saniyede koşarak yine Britton'ı ait olan rekoru 7,58 saniye geliştirdi.

YANGIN SÖNDÜRME TÜPLERİYLE EŞLİK ETTİLER

Sosyal medyada büyük ilgi çeken videoda, Fransız itfaiyecinin çevresindeki arkadaşlarının ellerinde yangın söndürme tüpleri ile ona eşlik ettiği görüldü. Vero, daha önceki rekorları kırdıktan sonra koşuyu kendi isteği ile bitirdi ve çevresindekilere üzerindeki ateşi söndürebileceklerine dair işaret verdi.

Guinness Dünya Rekorları, Vero'nun aynı zamanda dublörlük yaptığını bildirdi. Jonathan zamanını yangınları söndürmek ve ateşle gösteriler yapmak arasında bölüyor.

REKOR DENEMESİNE 3 AY HAZIRLANDI

Vero, Guinness'e ateşe her zaman tutkun olduğunu ve ateşle oynamayı hiç bırakmadığını söyledi. 'Sınırları zorlamayı' sevdiğini söyleyen itfaiyeci şu ifadeleri kullandı:

"Ateş sanatçısı olarak her zaman daha ileri gidebileceğimi kendime kanıtlamak istedim."

Vero ayrıca, rekor denemesine üç ay hazırlandığını, dayanıklılık, patlayıcılık ve nefes eğitimi aldığını açıkladı. (Kaynak: Independent Türkçe)

https://twitter.com/GWR/status/1674355959358160897

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...