'Fırat’a katılacağız ve DAEŞ-PKK ile savaşacağız'

Düzenleyen:
'Fırat’a katılacağız ve DAEŞ-PKK ile savaşacağız'

DÜNYA Haberleri

20 bine yakın savaşçısı olan Ahrar eş-Şam, Fırat Kalkanı harekâtına katılma kararı aldı. Örgüt, hedeflerinin “DAEŞ ve PKK’ya karşı savaşmak” olduğunu açıkladı

Suriye’de faaliyet gösteren ve ülkenin en güçlü silahlı muhalif gruplarının başında gösterilen Ahrar eş-Şam, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yürüttüğü Fırat Kalkanı’na katılacaklarını açıkladı. Operasyonunun 28’inci gününde örgütten yayımlanan fetvada, Ahrar eş-Şam savaşçılarından Türk askerine destek vermeleri istendi. 24 Ağustos 2016 tarihinden bu yana devam eden Fırat Kalkanı’na “savaşçı” olarak tam destek vereceklerini açıklayan örgüt, Türk Silahlı Kuvvetleri ile koordineli olarak hareket edeceklerini de ifade etti. Ahrar eş-Şam’ın 4 kişiden oluşan fetva meclisi tarafından imzalanan bildiriye göre, Fırat Kalkanı’na destek kararı iki gerekçe ile alındı. Bunlardan birincisi “Tasvip edilemez eylemleriyle İslam inancını karalayıp, Suriye devrimini sırtından hançerleyen terör örgütü DAEŞ’e karşı savaşmak ve onun egemenliğine son vermek” şeklinde açıklandı.

KIRMIZI HARFLİ DİP NOT
 Ahrar eş-Şam, Fırat Kalkanı harekâtına katılmasının ikinci gerekçesi olarak da “Suriye devriminin düşmanı” olarak tanımladıkları PKK, PYD gibi terör örgütlerinin DAEŞ’ten yerleri almasına engel olmak olarak ilan etti. Açıklamada, “PKK, PYD’nin Tel Abyad ve Menbiç gibi yerlerde halkımıza yaptıkları unutulmamalı. Sünni Arapları ve diğer bölge sakinlerine musallat olup ölümlere, zorunlu göçe ve yıkıma sebep oldular” denilerek, “Bunların bir daha yaşanmasına izin veremeyiz” ifadesi kullanıldı. Ahrar eş-Şam’ın açıklamasında kırmızı harflerle yazılan bir dip not da ilgi çekti. Hotta, “Fetva yalnızca Türk ordusu ile yapılacak koordineli operasyonlar ile ilgilidir” denildi. Suriye’de Aralık 2011 yılında bu yana faaliyet gösteren ve 20 binden fazla savaşçısı bulunan Ahrar eş-Şam, iç savaşın başladığı günden beri DAEŞ ile mücadele ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...