Filistinliler Lübnan'daki UNRWA binası önünde protesto gösterisi düzenledi

/ Kaynak: AA
Filistinliler Lübnan'daki UNRWA binası önünde protesto gösterisi düzenledi

DÜNYA Haberleri  / AA

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, Nehr el-Barid Mülteci Kampı'nın yeniden inşasının tamamlanması için oturma eylemi düzenlendi.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) binasının önünde bir araya gelen onlarca Filistinli, Lübnan makmaları ve UNRWA'dan, 2007 yılında Fethu'l-İslam örgütü ile Lübnan ordusu arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle harabeye dönen Nehr el-Barid Mülteci Kampı'nın yeniden inşasının tamamlanması talep etti.
AA muhabirine konuşan Hamas'ın Lübnan temsilcisi Ali Baraka, "Bu ülkedeki kamplarda, zor şartlarda yaşamak zorunda kalan halkımızla dayanışma içindeyiz. Onların meşru taleplerinin UNRWA ve Lübnan devleti tarafından karşılanmasını istiyoruz" dedi.
Lübnan ordusu ile Fethu'l-İslam örgütü arasında 3 ay süren çatışmalarda 40 bin Filistinli mülteci, evlerini terk etmek zorunda kalmıştı. Lübnan İç Savaşı'ndan sonra ülkedeki "en kanlı çatışma" olarak olarak bilinen Nehr el-Barid olaylarında toplam 42 sivil, 120 militan ve155 asker hayatını kaybetmişti.
UNRWA Lübnan Genel Direktörü Matthias Shmale, 8 yılda kampın sadece yüzde 37'sinin inşasının tamamlanabildiğini açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...