Filistinliler endişeli: Mescid-i Aksa'ya baskını yasaklayan tabela kaldırıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Filistinliler endişeli: Mescid-i Aksa'ya baskını yasaklayan tabela kaldırıldı

DÜNYA Haberleri

El-Aksa Vakıf ve Miras Akademisi Başkanı Şeyh Nacih Bukeyrat "Aşırılık yanlısı Yahudiler, Mescid-i Aksa’yı bölmeyi planlıyor" dedi.

Kudüs’te Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya saldırmasını yasaklayan tabelanın kaldırılması, Filistinliler arasında endişeye yol açtı. İsrail yıllar önce Ağlama Duvarı’ndan (Burak Duvarı) Mescid-i Aksa’ya giden girişe, üzerinde hem İbranice hem de İngilizce, “Duyuru ve uyarı: Tevrat’a göre kutsallığından dolayı hiç kimse Mescid-i Aksa bölgesine giremez” yazılı tabela asmıştı. Ancak son zamanlarda bunun yerine “Tapınak Tepesi’ne (Mescid-i Aksa) hoş geldiniz” yazan bir karşılama levhasına dönüştü.

"FİLİSTİNLİLER DİKKATLİ OLMALI"

El-Aksa Vakıf ve Miras Akademisi Başkanı Şeyh Nacih Bukeyrat, bu adımın arkasında, Aksa’ya baskın çağrısı yapan ve Yahudilerin yaklaşık yüzde 10’unu oluşturduğuna inandıkları aşırılık yanlısı grupların bulunduğunu ifade etti. Aşırılık yanlılarının levhayı kaldırmasının, Mescid-i Aksa’ya baskın yapan Yahudilerin sayısını artırma girişimi olduğunu dile getiren Bukeyrat “Bu adım, aşırılık yanlısı grupların Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekân olarak Müslümanlar ve Yahudiler arasında bölme planlarını uygulamalarına yönelik büyük bir tehlike. Bu plan konusunda Filistinliler dikkatli olmalı. Arap ve İslam dünyası, Aksa’yı savunmak için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli” diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...