Filistinli sığınmacılar, Suriye'den kaçıyor

/ Kaynak: AA
Filistinli sığınmacılar, Suriye'den kaçıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de yaşanan şiddetten kaçarak Lübnan'a sığınan bir grup Filistinlinin, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA) kendilerine karşı yükümlülüklerini yerine getirmemesini protesto etmek için 48 saat önce açlık grevi başlattığı bildirildi.



Yaklaşık 1 aydır UNRWA'nın Beyrut'taki merkezinin önünde oturma eylemi yapan Filistinli sığınmacılar, 48 saat önce açlık grevi başlattıklarını söyleyerek, UNRWA'dan kendilerine kira desteği vermesini, gıda temin etmesini ve sağlık hizmeti sunmasını beklediklerini ifade etti. Açlık grevinde bulunanlardan Nebil Ebu Halid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Elimizde olan her şeyi Lübnan'a gelirken yol parası olarak ödedik, ev kirasını dahi ödeyecek paramız kalmadı. Bir odanın aylık kirası 200 doları aşmış durumda, ne yapacağız bilemiyoruz" dedi. 50 yaşındaki Ebu Muhammed de uluslararası kuruluşlardan kendilerine en azından Lübnan'a sığınan Suriyeli sığınmacılar gibi davranmalarını talep ederek, "Bize insan gibi davranılmasından başka bir şey istemiyoruz. Lübnan hükümetinin biz Filistinli sığınmacılara çalışma izni vermemesi de trajedimizi daha da artırıyor" diye konuştu. Açlık grevi başlatan erkeklerin eşleri de sorunları çözülmezse açlık grevi başlatacaklarını söyledi. Eylemcilerden Ummu Mustafa, "Suriye'deki Yermuk Filistinli Mülteci kampından üzerimizdeki elbiselerle çıktık. Bu nedenle elimizde ev kirası ödeyecek paramız da yok. Bir evin aylık kirası 300-400 dolar civarında. UNRWA biz Filistinli sığınmacılara yönelik üzerine düşen görevi yerine getirmeli, yoksa biz de açlık grevi başlatırız" ifadelerini kullandı. UNRWA'nın verilerine göre, Suriye'den kaçarak Lübnan'a sığınan Suriyeli sığınmacıların sayısı 400 bini aşarken Suriye'den Lübnan'a sığınan Filistinli sığınmacı sayısı 40 bine yaklaştı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...