Filistinli gencin Zelenskiy'e 9 ay önce yazdıkları olay oldu

Düzenleyen:
Filistinli gencin Zelenskiy'e 9 ay önce yazdıkları olay oldu

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali beşinci gün de şiddetlenerek sürerken, Ukraynalılar direnişe devam ediyor. Yalnız bırakıldıklarını söyleyerek dünyaya yardım çağrısı yapan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin geçen yıl attığı bir tweet ise yeniden gündem oldu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde sivil ve askeri kayıplarla dolu 4 gün geride kalırken. İki taraf müzakereler için masaya oturdu.

Öte yandan Ukrayna lideri Zelenskiy'nin, 12 Mayıs 2021'de "İsrail'de gökyüzü füzelerle dolu. Bazı şehirler yanıyor... Birçok yaralı var. İinsan trajedisi var. Bütün bunlara kederlenmeden bakmak mümkün değil. İnsanların canı için çatışmanın bir an önce durdurulması gerekiyor" diyerek attığı tweete gelen cevap çok konuşulmuştu.

Hissam Ullah Baig adlı Filistinli bir genç Zelenskiy'nin tweetine, "Bir komedyen daima komedyendir. Bir gün Rus uçakları Kiev, Kharkiv ve Odessa'yı bombaladığında anlarsın." cevabını vermişti.

Filistinli gencin Zelenskiy'e 9 ay önce yazdıkları olay oldu

Filistinli gencin tweeti kısa sürede binlerce sosyal medya kullanıcısı tarafından beğeni alırken genç adam Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından bir tweet daha attı.

"UKRAYNA HALKI İÇİN DUA EDİYORUM"

Filistinli genç, geçen yılki tweetini alıntılayarak önemli bir mesaj verdi:

"Geçen yıl İsrail ayrım gözetmeksizin Gazze'yi bombalarken, Başkan Zelenski savaş suçunu meşrulaştırıyordu. Bugün onun milleti, Gazzeli sivillerin her gün yaşadığı dehşetin aynısını yaşıyor. Ukrayna halkı için dua ediyorum"

Filistinli gencin Zelenskiy'e 9 ay önce yazdıkları olay oldu

 

232 FİLİSTİNLİ ÖLMÜŞTÜ

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021'de başlattığı ve 11 gün süren saldırılarda 65'i çocuk, 39'u kadın 232 kişi hayatını kaybederken, en az 75 bin kişi yerinden olmuş,1800 konut tamamen yıkılmıştı. Hamas'ın İsrail'in saldırılarına karşılık vermek için Gazze'den fırlattığı roketler nedeniyle de İsrail'de 2'si çocuk, 12 kişi öldü.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...