Filistinli esnaf İsrail'i protesto için kepenk kapattı

/ Kaynak: AA
Filistinli esnaf İsrail'i protesto için kepenk kapattı
DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'in kuzeyindeki Kefr Kenna beldesine bir Filistinlinin evini yıkmasına tepki gösteren esnaf, kepenk kapattı.

İsrail radyosunun haberine göre, "Ruhsatsız Yapıları Denetleme Birimii, 20 binden fazla kişinin yaşadığı Kefr Kenna'da gece bir Filistinlinin evini yıktı. Yıkıma engel olmaya çalışan bölge sakinleri ve İsrail güçleri arasında çıkan arbedede, polis göz yaşartıcı gazla gruba müdahale etti. Bölge sakinleri de söz konusu yıkıma tepki gösteren beldedeki esnafın, bugün kepenk kapattığını belirtti. Öte yandan İsrail parlamentosundaki Arap milletvekillerinden Basil Gattas da sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabında yaptığı açıklamada, Kefr Kenna'da Tarık Hatip adlı bir Filistinlinin evinin yıkılmasını eleştirdi.
Söz konusu yıkımın, İsrail'in "demir yumruk politikasının" ve dedelerinden babalarından kalan topraklara inşa ettikleri evlerini yıkmaya kadar varan Araplara yönelik düşmanca muamelelerin devam ettiğini göstergesi olduğunu belirten Gattas, "Evi yıkılan Hatip'e süre verilseydi ruhsat çıkarabilirdi. Bu yıkım ceza vermek, Yahudi devletinin kontrolünü ve Arap halkı üzerindeki egemenliğini ispat etmek için uygulanmıştır" ifadelerini kullandı.
İsrail'in 8,5 milyonluk nüfusunun yaklaşık 2 milyonu, 1948 yılındaki savaş ve işgale rağmen yurtlarında kalarak İsrail vatandaşı olan Filistinlilerden oluşuyor. Tel Aviv yönetimi, İsrail vatandaşlığı alan söz konusu Filistinlileri "İsrailli Araplar" diye tanımlıyor.
Filistinliler ise İsrail'i "işgalci" olarak gördükleri için bu bölgeyi "1948 toprakları" olarak nitelendiriyor. İsrail İstatistik Kurumu verilerine göre, İsrail'de bin 600 "İsrailli Arap" yaşıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...