'Filistinli büyükelçi kazayla öldü' iddiası

/ Kaynak: AA
'Filistinli büyükelçi kazayla öldü' iddiası

DÜNYA Haberleri  / AA

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da, evindeki patlamayla yaşamını yitiren Filistin Büyükelçisi Cemal el-Cemal'in kaza sonucu öldüğü tahmin ediliyor.

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag 'daki evinde meydana gelen patlamada yaşamını yitiren Filistin Büyükelçisi Cemal el-Cemal'in kaza sonucu öldüğü tahmin ediliyor. Çek Cumhuriyeti Emniyet Müdürü Martin Cervicek, devlet televizyonu CT 24'ye açıklamasında, terör saldırısı izine rastlanmadığını, patlamanın büyükelçinin eski konutundan Suchdol Mahallesi'ndeki yeni evine getirilen kasaya yerleştirilen güvenlik sisteminden kaynaklandığının sanıldığını belirtti.

Cervicek, Çek medyasında yer alan, büyükelçinin evinde silah ve patlayıcıların bulunduğuna ilişkin iddiaların aksine, dairede tehlikeli herhangi bir nesnenin bulunmadığını söyledi.

Beyrut doğumlu 56 yaşındaki Cemal'in, 1975'ten bu yana El Fetih üyesi olduğu, Bulgaristan ve eski Çekoslavakya da görev yaptığı, geçen yıl 11 Ekim'de Prag Büyükelçisi olarak atandığı belirtildi.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Malki, "Cemal'in, ülkesine hizmet eden örnek bir diplomat olduğunu" vurguladı.

Cemal, kısa süre önce taşındığı dairesinde meydana gelen patlamada ağır yaralanmış ve hastanede yaşamını yitirmişti.

Büyükelçinin şok geçiren eşi ise götürüldüğü hastaneden kısa süre sonra taburcu edilmişti.
'Filistinli büyükelçi kazayla öldü' iddiası

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...