Filistin'e ablukanın kaldırılması şartında ısrar edilmesi talebi

Düzenleyen:
Filistin'e ablukanın kaldırılması şartında ısrar edilmesi talebi

DÜNYA Haberleri

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği'nce, Filistin'e uygulanan ablukanın kaldırılması şartında ısrar edilmesi, aksi halde hiçbir anlaşmanın yapılmaması talep edildi.

Dernekten, Türkiye-İsrail görüşmelerine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in vicdanlarda mahkum edildiği Mavi Marmara saldırısının tüm mecralarda insanlığa karşı suç kapsamında kabul gördüğü belirtildi. 

İsrail ile Türkiye'nin ilişkilerinin normalleşmesinin özelde Filistin ve Türkiye'ye, genelde tüm ümmet coğrafyasına zarar vereceği savunulan açıklamada, Mavi Marmara davalarının düşürülmesi, durdurulmasına karşı meşru tüm yollarla mücadele edileceği kaydedildi. 

Açıklamada, Filistin'e uygulanan ablukanın kaldırılması şartında ısrar edilmesi, ablukanın kaldırılmaması durumunda hiçbir anlaşmanın yapılmaması talep edildi.

Tazminat konusunda kamuoyunda gündeme gelen maddenin uygulama olarak tazminatı içermediği belirtilen açıklamada, her şart ve durumda tazminat anlamı taşıyacak, mağdurların haklarını koruyacak bir bedel ödettirileceği ifade edildi.

Açıklamada, "Mavi Marmara'nın özgür Kudüs yürüyüşüne, ümmetin genel maslahatına ve insanlık adına zarar verecek hiçbir anlaşmayı kabul etmiyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...