Filistin'den BM'ye çağrı: İsrail soruşturulsun

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Filistin'den BM'ye çağrı: İsrail soruşturulsun

DÜNYA Haberleri

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da bir araca ateş atması sonucu 19 yaşındaki Fevzi Mahalfe'nın öldürülmesi büyük tepkiye neden oldu. Filistin Dışişleri Bakanlığı, BM'yi soruşturma açmaya çağırırken, ''İsrail hükümetinin Filistin vatandaşlarına ateş açılması konusunda kolaylıklar tanıması sonucu oluşmuştur" dedi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, işgal altındaki Batı Şeria'ya bağlı Nablus kentinde İsrail askerlerinin seyir halindeki aracı hedef almasıyla öldürülen 19 yaşındaki Fevzi Mahalfe için Birleşmiş Milletlere, uluslararası soruşturma çağrısında bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, işgal güçlerinin Sebastiya beldesindeki "iğrenç öldürme, yaralama ve tutuklama suçunun" en ağır ifadelerle kınandığı belirtildi.

Açıklamada, "BM İnsan Hakları Konseyi'nden suça ilişkin inceleme yapması, suçluları ve onların arkasındaki isimleri adalete teslim etmesini talep ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

İsrail hükümetinin suçlandığı açıklamada, "Olay, İsrail hükümetinin Filistin vatandaşlarına ateş açılması konusunda kolaylıklar tanıması sonucu oluşmuştur." ifadeleri yer aldı.

İSRAİL ASKERLERİ ARACI HEDEF ALDI

Fevzi Mahalfe ve bir arkadaşı dün gece Sebastiya beldesinde arabalarıyla seyir halindeyken İsrail askerlerinin kurşunlarına hedef olmuştu.

Filistin Kızılayı yaralı Filistinlinin gözaltına alındığını belirtirken Mahalfe'nin naaşının da İsrail makamlarından teslim alındığını kaydetmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...