Filistin devlet oluyor

Filistin devlet oluyor

DÜNYA Haberleri

Tasarıda İsrail işgaline son verilmesi ve Filistin devletinin kurulması isteniyor.

Ürdün, Arap ülkelerinin koordinasyonunda hazırlanan ve 2017 sonuna kadar Filistin topraklarındaki İsrail işgalinin sonlanmasını isteyen Filistin karar tasarısını BM Güvenlik Konseyi'ne resmen sundu. Tasarının oylamaya sunulması için Ürdün'ün talepte bulunması gerekiyor. Tasarıda, İsrail'den 2017 sonuna kadar, işgal ettiği Filistin topraklarından çıkarak 1967 öncesi sınırlara çekilmesi, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulması ve İsrail ile barış içinde birlikte yaşaması isteniyor. Filistin'in BM Daimi Gözlemcisi Riyad Mansur, gazetecilere yaptığı açıklamada, tasarının müzakerelere kapıyı kapamadığını söyledi. Oylamaya sunulmasının biraz daha zaman alabileceği düşünülen tasarı üzerinde müzakerelerin süreceği kaydediliyor. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, tasarıya ilişkin "İçeriğini görmediğimiz bir şey hakkında yorum yapmak bizim için erken" diye konuştu.

İSRAİL nbsp;KIZDI

Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman "Filistin yönetiminin düşmanca attığı bir başka adım" değerlendirmesinde bulundu. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...