Filistin BM temsilcisinden dünyaya tepki: Yanlış inanca mı, yanlış ten rengine mi sahibiz?

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Filistin BM temsilcisinden dünyaya tepki: Yanlış inanca mı, yanlış ten rengine mi sahibiz?

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Filistin BM Daimi Temsilcisi Mansour, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına karşı sessiz kalan ülkeleri eleştirerek, “Binlerce insanın bu salonda temsil edilen hükümetin kararıyla kucaklaşacak bir ailesi kalmadı” diye konuştu. Mansour, “Yanlış inanca mı sahibiz, yanlış ten rengine mi, yanlış uyruğa mı sahibiz?” diyerek tepki gösterdi.

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansour, ABD’nin New York kentindeki BM Genel Kurulu’nda Gazze için düzenlenen acil toplantıda konuştu. Mansour, İsrail saldırıları nedeniyle milyonlarca Filistinlinin geri dönecek bir evi olmadığını belirterek, “Binlerce insanın bu salonda temsil edilen hükümetin kararıyla kucaklaşacak bir ailesi kalmadı” dedi.

“YANLIŞ İNANCA MI SAHİBİZ?”

İsrail’in eğer yeterince Hamas’ı suçlarsa, dünyanın geri kalanının öldürülen ailelere ses çıkarmayacağına inandığını ifade eden Mansour, “Neden bazıları İsrailliler için bu kadar çok acı çekerken, biz Filistinliler için bu kadar az acı hissediyorsunuz? Sorun nedir? Yanlış inanca mı sahibiz, yanlış ten rengine mi, yanlış uyruğa mı sahibiz? Neden cinayetlere son vermenin acil olduğunu kabul etmiyorsunuz? Hiçbir şey savaş suçlarını haklı gösteremez” dedi.

“BOMBALARI DURDURUN VE HAYATI KURTARIN”

Gazze Şeridi’ndeki Filistinliler bombardıman altındayken şu an bu toplantının yapıldığını hatırlatan Mansour, “Aileler katledilirken, hastaneler hizmet veremezken, mahalleler yok edilirken, insanlar güvenli bir yer bulamadan bir yerden bir yere kaçarken konuştuğunuzu unutmayın” dedi.

Filistin BM temsilcisinden dünyaya tepki: Yanlış inanca mı, yanlış ten rengine mi sahibiz?

Genel Kurul’da konuşacaklara bu gerçekler ışığında kelimelerini dikkatli seçmelerini ve buna göre hareket etmesini rica eden Mansour, "Daha büyük insan kaynaklı bir felakete veya bölgesel yayılmaya karşı harekete geçen herkese, ki bunlar değerli hedeflerdir, bombaları durdurun yoksa her ikisi de olur diyoruz. Bombaları durdurun ve hayat kurtarın” dedi.

İSRAİL’İN FİLİSTİN'E SALDIRISINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 309’u asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 913’ü çocuk ve 1709’u kadın, 397’si yaşlı olmak üzere 7 bin 28 kişiyi öldürdüğünü, 18 bin 484 kişiyi de yaraladığını duyurdu.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda27 Ekim 2023 12:32

halen daha batıya ,birşeyler izah etmeye çalışan ,kınayan eleştiren temsilciler ,israil kadar sinirimi bozmaya başladı. bunlar güçten silahtan baruttan anlar.

Sonraki Haber Yükleniyor...