Filistin bayrağı açanlara hapis cezası geliyor!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Filistin bayrağı açanlara hapis cezası geliyor!

DÜNYA Haberleri

İsrail Parlamentosu skandal bir yasa tasarısı getirmeyi planlıyor. İsrail'in yeni tasarısına göre; Filistin bayrağını açanlara bir yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Yasanın geçerli olması için sadece 3 milletvekilinin onay vermesinin yettiği ifade edildi.

Filistinlilere yönelik baskı sindirme politikalarında sınır tanımayan İsrail Hükümeti, skandal bir karara daha imza atmaya hazırlanıyor. İsrail Parlamentosu; Filistin bayrağını açanlara bir yıla kadar hapis cezası verilmesi yönünde yeni bir tasarısını onaylamaya hazırlanıyor. Yahudi Gücü Partisi üyeleri tarafından desteklenen tasarı, üç ya da daha fazla kişinin ‘düşman bir entitetin’ bayrağını sallamasının ‘yasak bir toplantı’ olarak kabul edileceğini ve bu nedenle cezalandırılacağını belirtti.

SKANDAL KARARA ONAY VERİLDİ 

İsrail parlamentosu Knesset (yasama organı) "Filistin bayrağına hapis cezası vermeyi" öngören bu skandal tasarının, ön değerlendirmesine ise onay verdi. Tasarının geçmesi için "üç oy" daha gerekiyor. Açıklamada, “İsrail devleti; vatandaşlarının yetkililerle aynı fikirde olmadıkları kararları, protesto etmelerine olanak tanır. Fakat tasarı, meşru protesto ile İsrail devletini tanımayanların, ona dostça yaklaşmayanların ya da İsrail’in kendi topraklarında bayrağını dalgalandırmasına izin vermeyenlerin bayraklarının yer aldığı protesto arasında kırmızı bir çizgi çiziyor" deniliyor.

TALİMAT VERİLDİ

İsrail Milli Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, ocak ayında Twitter’dan yaptığı açıklamasında ise, “Bugün İsrail polisine, kamusal alandan bir terör örgütüyle özdeşleştiğini gösteren herhangi bir FKÖ bayrağının asılmasının yasaklanması ve İsrail Devletine karşı her türlü kışkırtmanın durdurulması talimatını verdim” demişti. (Kaynak: İstiklal) 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...