Filistin ‘Başka seçenek yok’ diyerek BM’ye seslendi: Acil müdahale edilmeli

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Filistin ‘Başka seçenek yok’ diyerek BM’ye seslendi: Acil müdahale edilmeli

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, İsrail’in artan saldırılarına karşı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine çağrıda bulundu. Açıklamasında ‘terör’ vurgusu yapan Rudeyne, gerilimin tırmanmasından ABD yönetimini sorumlu tuttu.

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne saldırıları insani aranın ardından yoğunlaşarak devam ederken Filistin’den yeni bir çağrı geldi. Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, Batı Şeria’daki artan saldırılar karşısında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini acil müdahaleye çağırdı.

İSRAİL’İN GAZZE’DEKİ İŞGALİ

Sözcü Ebu Rudeyne, İsrail'in Gazze Şeridi ile Batı Şeria'da Filistin halkına yönelik saldırılarına ilişkin Filistin resmi ajansı WAFA'ya açıklamalarda bulundu. Ebu Rudeyne, "İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına karşı her gün katliamlar yaptığı bir dönemde, işgal güçleri ve terörist sömürgeciler Batı Şeria'da Filistin şehir, kasaba ve kamplarına yönelik baskınlarını ve saha infazlarıyla günlük suçlarını sürdürüyorlar." dedi.

ACİLEN MÜDAHALE ÇAĞRISI

İsrail'in her yerde Filistin halkına karşı "terör" uyguladığını vurgulayan Ebu Rudeyne, BMGK'yi, benzeri görülmemiş uluslararası sessizliğin gölgesinde düzenlenen bu kapsamlı saldırıyı ve Filistin kanının dökülmesini durdurmak için acilen müdahale etmeye çağırdı.

ABD’Yİ SORUMLU TUTTU

Gerilimin tırmanmasından ABD yönetimini sorumlu tutan Filistinli Sözcü, Gazze, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki Filistin halkına yönelik saldırılarını durdurması için İsrail'e baskı yapılması çağrısında bulundu. Bu saldırıların kimseye huzur ve güvenlik getirmeyeceğini belirten Ebu Rudeyne, İsrail ve ABD yönetimi için saldırıları durdurmak ve işgale son vermekten başka seçeneğin olmadığını yineledi.

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü, askeri çözümlerin başarısızlıklarını kanıtladığını ve tek çözümün işgali sona erdirerek Filistin halkının uluslararası meşruiyet ve uluslararası hukuka uygun olarak özgürlük ve bağımsızlık hakkını tanımak olduğunu vurguladı.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...