Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye: İsrail intikam ruhuyla toplu katliam yapıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye: İsrail intikam ruhuyla toplu katliam yapıyor
DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile görüştü. Iştiyye, problemin kaynağının İsrail’in 75 yıldır Filistin’de sürdürdüğü işgal olduğunu söyledi. Filistinli lider "Gazze’de yaşanan şey intikam ruhuyla yapılan bir toplu katliamdır" dedi.

Orta Doğu turu kapsamında dünkü İsrail ziyaretinden sonra Ramallah'a geçen Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye ile bir araya geldi. Baş başa görüşen ikili daha sonra basın toplantısı düzenledi. 

"ACİL ATEŞKES"

Gazze’de acilen ateşkes sağlanması çağrısında bulunan Iştiyye, bölgeye yardım ve ilaç ulaştırılmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Filistin Başbakanı "Gazze’de yaşanan şey intikam ruhuyla yapılan bir toplu katliamdır" dedi.

"BATI ŞERİA'DA 11 AYDA 421 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ"

İsrail güçlerinin, Batı Şeria'da da yılın başından bu yana 421 Filistinliyi öldürdüğüne dikkati çeken Muhammed Iştiyye "Gazze'de durum trajik. Yiyecek yok, içecek yok, kan dökülmeye devam ediyor. Bizim talebimiz, uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesidir" diye konuştu.

"PROBLEMİN KAYNAĞI İSRAİL'İN İŞGAL POLİTİKASI"

Iştiyye, Borrell ile görüşmesinde kendisine, problemin kaynağının İsrail’in 75 yıldır Filistin’de sürdürdüğü işgal olduğunu aktardığını kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...