FETÖ komşularını canından bezdirdi

FETÖ komşularını canından bezdirdi

DÜNYA Haberleri

Gülen'in malikânesinin yer aldığı kasaba halkı, "Adeta burayı parayla istila ediyorlar. Gülen'e yakınsan ruhsata, izne ihtiyacın yok. Kasabayı bu örgüt kontrol ediyor" diyorlar.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve destekçilerinin Pensilvanya'nın Ross belediyesine bağlı Saylorsburg beldesinde kurdukları çarpık ticari ilişkiler, bölgede yaşayan Amerikalıların tepkisine sebep oluyor.
Bölgedeki çiftlik sahiplerinden David Bonser, FETÖ mensuplarının bölgede kolayca gayrimenkul edindiklerini belirterek, “Çiftlikte ofis yapmak için bile izni almam 2 yılı buldu. Ancak FETÖ kampının bulunduğu bölgede izin ruhsatı yok, hiçbir şey olmadan pat diye dikiyorlar. İstedikleri her şeyi yapıyorlar. Kasabanın yönetimi ile ne tür ilişkileri var, tam olarak neler dönüyor bilmiyorum. Ama onların yaptıklarını ben yapmış olsaydım eminim ki devlet tepeme çoktan binmişti” şekilde konuştu.
“Bu bir siyaset. Burada birçok siyasi numara dönüyor” diyen Bonser, FETÖ'nün Pensilvanya'daki kampının bazı binalarını inşa eden yerel yöneticilerden Howard A. Beers’in örgüt mensuplarıyla ticari ilişkisine ve onları himaye etmedeki rolüne vurgu yaptı.
FETÖ'nün Pensilvanya'daki "hamisi" olarak tanınan Beers’i geçmişten beri tanıdığını belirten Bonser “Hristiyan olduğunu söylüyor ama FETÖ kampına takılıyor çünkü çok para kazanıyor” diye konuştu.

KASABAYI ELE GEÇİRİYOR
Kasabada temizlik şirketi işleten John Favere de Howard Beers'in FETÖ kampında kendisini belediye başkanı olarak tanıttığını kaydetti. Beers’in FETÖ mensuplarıyla yakın ilişkisine vurgu yapan Favere “O yerleşkede birçok bina yaptı. Şimdi milyon dolarlık serveti var” dedi.
FETÖ mensuplarına sağlanan ayrıcalığa işaret eden Favere “Eğer Gülen’e yakınsan ruhsatı alırsın, değilsen izin filan alamazsın, çok zorluklara girersin çünkü Gülen, kasaba yönetimini kontrol ediyor” ifadelerini kullandı.
Doğup büyüdüğü kasabadaki gayrimenkullerin FETÖ tarafından satın alındığını kaydeden Favere, “Bunlar siyasetçilere ne ödüyor? Bu para nereden geliyor?” sorularını sordu.

ESKİ EŞİ DOĞRULADI
Öte yandan Howard Beers'in eski eşi Marsha Beers, evinin Gülen ve takipçilerinden gelen hediyelerle dolu olduğunu kaydetti. "Gülencilerin" bir defasında Beers ve kendisini yöneticilerle tanıştırmak için Türkiye'ye götürdüğünü anlatan Marsha Beers "Boğaz'da yatla gezdik. Altı yıldızlı otelde kaldık. Tüm gün spa hizmeti aldık. Bizi krallar gibi ağırladılar" dedi.
Howard Beers, 2010'da "Pocono Record" gazetesine yaptığı açıklamada haftada 6-7 kez FETÖ kampına girip çıktığını ve kendi yapmakta olduğu inşaat bölgesine gittiğini ifade etmişti. Gülen'in kampta ikamet ettiği ana binanın fotoğrafı, Beers'in Facebook hesabında da olması dikkat çekti.
FETÖ kampının hemen yakınında görüntülenen Beers, FETÖ ile ilişkisi, inşaat ve tadilat konularında belediyeden resmi izin ve ruhsat alımlarında ayrımcılık yapıldığı iddialarıyla ilgili sorulara ise cevap vermedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...