Felç geçirdi hayırsever oldu

Felç geçirdi hayırsever oldu

DÜNYA Haberleri

Brezilya'da felç geçirerek beyninde hasar meydana gelen adam, aşırı cömert oldu. Doktorlar adamdakinin "patolojik cömertlik" olduğunu ifade ediyor.

Brezilya'da felç geçirerek beyninde hasar meydana gelen adam, aşırı cömert oldu. Adam elinde avucunda ne varsa başkalarına vermeye başladı. Doktorlar adamdakinin "patolojik cömertlik" olduğunu ifade ediyor. 49 yaşındaki adam, beynin düşünme ve karar verme bölgesini etkileyen felç sonrası para, yiyecek, içecek ne bulsa başkalarına vermeye başladı. Rio de Janeiro'daki adamın bu davranışı bilim adamlarının da dikkatini çekti ve nbsp;adam inceleme altına alındı. Duke Üniversitesi Felç Merkezi'nde nörolog ve yönetici olan Dr. Larry Goldstein, felcin nöropsikolojik değişiklikler ve davranış değişikliklerine yol açabileceğini ifade etti. Felç sebebiyle kontrolsüz gülme ve ağlamalar da görülebiliyor. Goldstein, "Kişilikte değişiklik olması görülmemiş bir şey değil ama bu çok ilginç bir durum" dedi. Adamın ismi sadece Bay A. Olarak açıklandı. Bay A.'nın, doktorlara ölüme çok yaklaştığını, artık kendisini tamamen iyilik yapmaya adadığını söylediği bildirildi. Adam felç sonrası iki senedir depresyon tedavisi görse de cömertliğinde değişiklik olmadı.


EMİN ARVAS
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...