FBI, FETÖ bağlantılı New York'ta bulunan Masal Kafe'yi bastı

Düzenleyen:
FBI, FETÖ bağlantılı New York'ta bulunan Masal Kafe'yi bastı

DÜNYA Haberleri

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanları, Cuma günü New York'ta FETÖ lideri Fetullah Gülen bağlantılı Masal Kafe'ye baskın düzenledi.

Elde edilen bilgiye göre 20'ye yakın FBI ajanı Cafe'de bir arama gerçekleştirdi ve bilgisayarlara el koydu. Aynı sıralarda kafenin sahibi olan Selahattin Karakuş'un da evini basan ajanlar burada da bir arama gerçekleştirdi. Telefonla ulaştığımız Karakuş baskını doğrularken, "bana bu konu hakkında kimseye konuşmayın dediler. Diyebileceğim bundan ibaret" dedi.

"İYİ KABUL GÖRÜR"

Sabah'ta yer alan habere göre; New York'lu iki Türk ise Karakuş'un FETÖ'nün ABD yapılanmasıyla yakından iniltili olduğunu öne sürdü. Öyle ki mekanın adını FETÖ lideri Fetullah Gülen bizzat koymuş. Konunun hassasiyeti nedeniyle isminin gizli kalmasını isteyen bir vatandaş, "Pennsylvania'ya her gittiğinde iyi kabul görür. Bu mekan FETÖ'cüler için de popüler. Özellikle havalimana yakın diye tercih ediliyordu" dedi.

GÜLEN HAREKETİNİ DESTEKLEDİĞİNİ BELİRTMİŞTİ

Daha önce Amerikalı haber sitesi Buzzfeed, FETÖ liderinin ABD siyasetine akıttığı paralarla ilgili olarak yaptığı bir haberde kafenin sahibi Karakuş'tan da bahsetmişti. Karakuş Buzzfeed'e verdiği mülakatta FETÖ'nün desteklediğini belirtmiş ve FETÖ'nün ABD'deki önemli örgütlenmelerinden biri olan Türk Kültür Merkezi'nin (TCC) etkinliklerine sık sık katıldığını söylemişti.

FBI'DAN GÖRÜŞ ALINAMADI

Brooklyn'de yaşayan bazı vatandaşlar da FBI baskının yakınlardaki büyük çaplı kimi para hareketleri nedeniyle kaynaklandığını ileri sürdü. Pazar günü olduğu için FBI'ın New York ofisinden görüş alınamadı.

Fakat kimi sinyaller FBI'ın FETÖ bağlantılı iş adamlarına yönelik daha geniş çaplı bir kovuşturma içine girdiklerini gösteriyor. Üst düzey bir Türk yetkili FBI'ın kara para aklama suçlamalarından FETÖ bağlantılı pek çok iş adamıyla ilgili bir süreç götürdüğünü söyledi. Başka bir diplomat ise FBI'ın Chicago'da bazı iş adamlarıyla bu çerçevede görüşmeler yaptığını belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...