Fas'ta saha karıştı: 84 gözaltı

Düzenleyen:
Fas'ta saha karıştı: 84 gözaltı

DÜNYA Haberleri

Fas’ın Agadir şehrindeki bir futbol maçı sonrası taraftarlar arasında kavga çıktı. Polis, 84 kişiyi gözaltına aldı.

Fas Kupası’nda Hasaniye Agadir ile El-Fetih Er-Ribati (FUS) kulüpleri dün karşı karşıya geldi. Ev sahibi Hasaniye Agadir, karşılaşmayı 3-1 kaybetti. Son düdüğün çalmasının ardından mağlup takımın taraftarları sahaya indi. Ardından gergin anlar yaşandı. Olayda 5'i polis 7 güvenlik görevlisi yaralandı.

Polis, 56’sı 18 yaşından küçük 84 kişiyi gözaltına aldı. Söz konusu kişiler hakkında kesici alet bulundurmak, açık alanda alkol kullanmak, taş atmak, özel ve kamu malına kasten zarar verme şüphesiyle işlem yapıldı.

HER HAFTA KAVGA 

Bu arada, geçen hafta da Fas Kupası’nda benzer olaylar yaşandı. Kraliyet Ordusu ile MAS Fez kulüpleri arasındaki maçta her iki takımın taraftarları kavga etti. 160 kişi gözaltına alınırken 85 polis yaralandı. Çarşamba günü mahkemeye çıkarılan kişilerden 70’inin tutuklu yargılanmasına karar verildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...