Fas'ta İsrail protestosu

Fas'ta İsrail protestosu

DÜNYA Haberleri

Fas'ın Marakeş kentinde devam eden Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'na (COP22) İsrail heyetinin katılması ve bayrağının diğer ülke bayraklarıyla konferans alanında yer alması protesto edildi.

Filistin İçin Ulusal Çalışma Grubu tarafından başkent Rabat'ta düzenlenen eyleme, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, insan hakları aktivistleri ve hukukçular katıldı.
İsrail heyetinin COP22'den bir an önce ayrılmasını talep eden grup, İsrail ve BM aleyhine slogan attı.
Çalışma grubunun koordinatörü Abdulkadir el-Alemi, topluluk adına yaptığı basın açıklamasında, "İnsanlığa karşı büyük suç işlemiş siyonist temsilcilerin, ülkemizin topraklarını ayak basarak kirletmelerini kabul etmiyoruz. Filistin'de yaptıkları bunca zulüm ve katliamdan sonra bizim topraklarımıza rahat rahat girebileceklerini mi düşünüyorlar?" dedi.
Katılımcılardan Siyonist Yapıyla Normalleşmeye Karşı Faslılar Derneği Koordinatörü Ahmed Yehman ise "Siyonistlerin Marakeş'e gelmesine izin verenler, Fas'ın geleceğiyle kumar oynuyorlar. Hiçbir Faslı, siyonistlerin bu şekilde ülkemize gelmesini kabul edemez." diye konuştu.
Fas Parlamentosu önünde yapılan gösteri, İsrail bayrağının yakılmasıyla sona erdi.
Marakeş'te 7 Kasım'da başlayan COP22'de İsrail heyetinin yer alması ve İsrail bayrağının diğer ülke bayraklarıyla göndere çekilmesi tepkilere yol açmıştı.
Konuya ilişkin açıklama yapan Fas Dışişleri Bakanı ve COP22 Dönem Başkanı Selahattin Mizvar, konferansın BM tarafından düzenlendiği belirtmişti.
BM'de yer alan diğer üye ülkeler gibi İsrail'in de COP22'ye katılma hakkı olduğunu söyleyen Mizvar, ülkesinin BM'nin kararlarına saygı duyacağını ifade etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...