Fanatik Yahudiler, Sukot Bayramı'nı Doğu Kudüs'teki kilisenin önüne tükürerek kutladı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Fanatik Yahudiler, Sukot Bayramı için bir araya geldikleri Eski Şehir bölgesinde Hristiyanlara yönelik çirkin bir saldırıya imza attılar. Ellerinde bayram için yapılan özel tahta çubuklarla sarılı bitkilerle gelen kalabalık grup, Doğu Kudüs'te bulunan tarihi Kırbaçlama Kilisesi önünde yere tükürdü.

İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs’te toplanan binlerce Yahudi, Sukot Bayramı için yapılan özel tahta çubuklarla sarılı bitkilerle Eski Şehir bölgesine geldi. Kalabalık Yahudi gruptan bazıları, hakaret amacıyla tarihi kilisenin önünde geçerken yere tükürdü.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bazı fanatik Yahudilerin, Eski Şehir bölgesinde Hristiyanlık için kutsal Çile Yolu'nun (Via Dolorasa) ikinci durağı, Hazreti İsa'nın cezalandırıldığına inanılan Kırbaçlama Kilisesi önünde yere tükürdüğü görüldü.

İsrail polis sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hristiyanların ve kutsal mekanlarının önünde taciz amaçlı yere tükürdüğü tespit edilen biri çocuk toplam 5 kişi gözaltına alındı.

Fanatik Yahudiler, Sukot Bayramı'nı Doğu Kudüs'teki kilisenin önüne tükürerek kutladı

İSRAİL POLİSİNDEN SEFERBERLİK TALİMATI

İsrail Polisi Kudüs Emniyet Müdürü Doron Turgeman'ın konuya ilişkin, "Hristiyanlara taciz, hakaret ve diğer nefret suçlarıyla mücadele için özel bir soruşturma ekibi kurulması, sivil ve üniformalı personelin artırılması, teknolojik imkanların seferber edilmesi talimatı verdiği" belirtildi.  

Ayrıca, bu eylemlerde bulunanlara para cezası uygulanması için gerekli idari değişikliklerin üzerinde çalışılacağı aktarıldı.

HRİSTİYANLARA YÖNELİK SALDIRILARDA ARTIŞ YAŞANIYOR

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimcilerin Hristiyanlara, din adamlarına ve kutsal mekanlarına saldırılarında son yıllarda artış yaşanıyor. Hristiyan kurumları ve din adamları, İsrail makamlarını Yahudi yerleşimcilerin saldırılarını cezasız bırakmakla suçluyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...