Fanatik Yahudiler, Filistinli öğrencilerin yurdunu bastı, 'Araplara ölüm' sloganı attılar

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Fanatik Yahudiler, Filistinli öğrencilerin yurdunu bastı, 'Araplara ölüm' sloganı attılar

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'de yüzlerce Yahudi, İsrail vatandaşı Filistinli öğrencilerin kaldığı yurdu bastı. Fanatik Yahudiler "Araplara ölüm" sloganları atarak yurdun kapılarını tekmelediler. Yurdun kapısında az sayıda polisin bulunması ve saldırganlara doğrudan müdahale edilmemesi ise dikkat çekerken öğrenci yurdu boşaltıldı. Yapılan açıklamada ise öğrencilerin zarar görmediği kaydedildi.

İsrail’in Netanya kentinde yüzlerce fanatik Yahudi, “Araplara ölüm” sloganları atarak İsrail vatandaşı Filistinli öğrencilerin kaldığı üniversite yurdunu bastı.

İsrail basınına ve sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre, yüzlerce fanatik Yahudi, bir sinagoga “yumurta atıldığı” bahanesiyle Netanya kentinde İsrail vatandaşı Filistinli öğrencilerin kaldığı bir öğrenci yurduna saldırdı.

YATAKHANELERE GİRMEYE ÇALIŞTILAR

Sık sık “Araplara ölüm” sloganları atan aşırı sağcı kalabalık, yurdun kapılarını tekmeleyerek ve yabancı cisim fırlatarak yatakhanelere girmeye çalıştı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, yurdun kapısında az sayıda İsrail polisinin bulunması ve saldırganlara doğrudan müdahale etmemesi dikkati çekti.

Fanatik Yahudi grubu liderlerinden aşırı sağcı bir aktivist, olay anlarına ilişkin görüntüleri paylaşarak, sosyal medya hesabına “Arapları kovana kadar pes etmeyecekleri” ifadelerini yazdı.

ARAPLARI KOVANA KADAR PES ETMEYECEKLER

Aşırı sağcı aktivist, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, “Netanya Üniversitesi'ndeki Arapları kovana kadar pes etmeyecekler! Polis, belediye, devlet bizi durduramaz!” ifadelerini kullandı.

Yediot Ahronot gazetesinin haberinde, bölgedeki bir sinagoga yumurtalı saldırı düzenlenmesi ve Yahudilerce kutsal Şabat (cumartesi) günü sırasında yurtta “yüksek sesle müzik çalınması” üzerine söz konusu saldırının gerçekleştiği belirtildi.

YURTTA KALAN ÖĞRENCİLER EVLERİNE GİTTİ

Netanya Belediye Başkanı Miriam Fierberg Icher ise fanatik Yahudilerin saldırılarına karşı öğrenci yurdunu boşaltmayı tercih etti. Yediot Ahronot’a konuşan İsrailli yerel yetkili, yurdun önünde çıkan “ayaklanmanın” ardından üniversite yönetiminden öğrenci yurtlarını derhal boşaltmasını istediğini söyledi.

Öte yandan İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, yurt yakınındaki “protestonun” dağıtıldığı, yurtta kalan tüm öğrencilerin evlerine gittiği belirtildi. Açıklamada, öğrencilerin olaylarda zarar görmediği kaydedildi.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırı ve bombardımanını artırırken, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria ile İsrail içindeki Filistinlilere karşı fanatik Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında artış yaşanıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...