Ezber bozan ‘maske’ açıklaması… Katı maske kurallarına rağmen bu iki ülkede vakalar artıyor

Düzenleyen:
Ezber bozan ‘maske’ açıklaması… Katı maske kurallarına rağmen bu iki ülkede vakalar artıyor

DÜNYA Haberleri

Çoğu ülkede mecburiyet kalksa da Singapur ve Yeni Zelanda, Covid-19 salgınına karşı halen katı bir maske mecburiyeti tatbik etmeye devam ediyor. Yoğun nüfuslu Singapur’da hem içeride hem dışarıda maske takılması mecburi. Yeni Zelanda'da ise zorunluluk alışveriş merkezleri ve kütüphaneler gibi kapalı kamusal alanları kapsıyor.

Bu iki ülkede her bir milyon kişi başına düşen Covid vakası, kapalı alanların büyük bölümünde maske takılması mecburiyetini uzun süredir kaldıran Avustralya’dakini geride bıraktı.

Yeni Zelanda'daki ölüm oranları da mart ayının başında Avustralya'yı geçti ve o zamandan beri hep daha yüksek kaldı. Sıkı kurallara rağmen vakaların artması Avustralya'da maskenin faydalarının sorgulanmasına yol açtı.

Avustralya Ulusal Üniversite bulaşıcı hastalıklar profesörü Peter Collignon, Twitter’daki mesajında Covid istatistikleriyle ilgili grafikler yayımlayarak, “Singapur maske mecburiyetini hiç kaldırmadı. Avustralyalılar ise çoğu zaman hiç maske takmadı. Verileri mukayese edersek maskenin bir işe yaramadığını görürüz” ifadesini kullandı.

NSW ve Victoria eyaletleri sağlık bakanları da artan vakalar üzerine maske takılması mecburiyetinin yeniden getirilmesi çağrılarını reddetti.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...