Etna Yanardağ en son ne zaman patladı? Etna Yanardağ hangi ülkede, nerede?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Etna Yanardağ en son ne zaman patladı? Etna Yanardağ hangi ülkede, nerede?

DÜNYA Haberleri

Etna Yanardağı 21 Mayıs’ta tekrar aktif hale gelmesinin ardından Etna Yanardağ en son ne zaman patladı sorusu merak uyandırdı. Etna Yanardağı’nın aktif olmasından dolayı yanardağı hakkında birçok konu araştırılmaya başlandı. Etna Yanardağ en son ne zaman patladı? Etna Yanardağ hangi ülkede nerede? gibi sorular en çok merak edilen sorular arasında yer aldı. Etna Yanardağı’nın ülkemize en yakın yanardağı olmasından dolayı Türkiye’de asit yağmuru olacağı iddia edildi. Peki, Etna Yanardağ en son ne zaman patladı? Etna Yanardağ hangi ülkede nerede?

Ülkemize en yakın yanardağı olan Etna Yanardağı 21 Mayıs’ta tekrar aktif hale geldi. Aktif hale gelmesi ile sosyal medyada en çok konuşulan arama motorlarında ise en çok aranan konu oldu. Etna Yanardağ en son ne zaman patladı? Etna Yanardağ hangi ülkede nerede? gibi sorular arama motorlarında oldukça fazla aranırken sosyal medyada ise Türkiye’ye doğru gelen bir asit yağmuru olacağı iddia edildi. Peki, söylenenler ne kadar doğru? Etna Yanardağı’nın aktif olmasından dolayı Türkiye’de asit yağmuru olacak mı? Bu sorunun cevabını Meteoroloji Genel Müdürlüğü verdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada; "Avrupa'nın en aktif yanardağı olan İtalya'daki Etna Yanardağı 21-22 Mayıs 2023 tarihlerinde yeniden faaliyete geçmiştir. Genel Müdürlüğümüzce son yapılan HYSPLIT Tahmin Modeli ileri yörünge analizlerine göre, Etna kaynaklı kül bulutlarının Yunanistan'ın güneyinden geçerek deniz üzerinden doğuya doğru hareket etmesi beklenmektedir. Söz konusu Etna kaynaklı kül bulutlarının ülkemizi etkilemesi beklenmemektedir. Genel Müdürlüğümüzce kül bulutlarının hareketi 7/24 esasına göre takip edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Etna Yanardağ en son ne zaman patladı? Etna Yanardağ hangi ülkede, nerede?

ETNA YANARDAĞ HANGİ ÜLKEDE NEREDE? ETNA YANARDAĞI HAKKINDA

Etna Yanardağı İtalya’da Sicilya’nın doğu kıyısında, Messina ve Katanya'ya yakın bir yanardağıdır. Etna Yanardağı Avrupa kıtasının en yüksek yanardağıdır ve yüksekliği 3.357 metredir. Püskürmeler sonucunda yüksekliğinde değişiklikler gözlenmektedir. 1190 km² alan kaplamakta, taban çevresi 140 km'ye varmaktadır. Etna Yanardağı 2013 yılında Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir. İtalya'nın en büyük üç aktif yanardağından biridir, yüksekliği en yakın rakibi Vezüv'ün üç katı, Stromboli'nin 3,5 katı kadardır.

Etna Yanardağ en son ne zaman patladı? Etna Yanardağ hangi ülkede, nerede?

ETNA YANARDAĞI EN SON NE ZAMAN PATLADI?

Etna Yanardağı yılda 3 kez faaliyete geçmekte ve nadiren hasara yol açmaktadır. Yanardağda son büyük patlama 1992 yılında meydana geldi.  

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...