Etiyopya'da, bir İngiliz vatandaşı öldürüldü

/ Kaynak: AA
Etiyopya'da, bir İngiliz vatandaşı öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Etiyopya'nın Bahir Dar şehrinde bir İngiliz vatandaşının silahlı bir kişi tarafından vurularak öldürüldüğü belirtildi.

Etiyopya Hükümeti'nden yapılan açıklamaya göre bir İngiliz vatandaşı, ülkenin kuzeybatısında bulunan Bahir Dar ilinde silahlı bir kişi tarafından vurularak öldürüldü.
Açıklama, katil zanlısının yakalanıp soruşturmaya alındığını, söz konusu cinayetin detaylarının incelenmesi için araştırma başlatıldığı belirtildi.
İngiliz turistin cenazesi, Adli Tıp kurumunda yapılan otopsi işlemlerinin ardından ülkesine gönderilmek üzere Addis Ababa havalimanına getirildi.
Cenazede, İngiltere'nin Etiyopya Büyükelçisi Greg Dorey, Etiyopya Turizm Bakanı Emin Abdulkadir ve Dışişleri Resmi Sözcüsü Dina Mufti hazır bulundu.
Etiyopya resmi televizyonunda geçen haberde de ülkenin Afar bölgesinde, 2012'den bu yana çoğu Alman vatandaşı olmak üzere 5 batılı turistin silahlı kişiler tarafından öldürüldüğü ve faillerin komşu ülke Eritre'den sızdıkları öne sürüldü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...