Eski Yunanistan Dışişleri Bakanı Venizelos'tan Ege itirafı: Yunan gölü değil

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Eski Yunanistan Dışişleri Bakanı Venizelos'tan Ege itirafı: Yunan gölü değil

DÜNYA Haberleri  / AA

Eski Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, Türkiye ile Yunanistan ilişkilerine değindi. Venizelos Ege'nin bir Yunan gölü olmadığını söyledi.

Rusya-Ukrayna krizinin çözümünde Türkiye’nin hakem rolünü öven Yunanistan’dan bu kez farklı bir itiraf geldi. Akdeniz ve Ege’de zaman zaman provokasyonlarıyla öne çıkan Yunanistan, Türkiye ile ilgili ilişkilere değindi. Ekonomik Posta (OT) Forumu'nda konuşan Eski Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, bölgesel gelişmeler ve Türk-Yunan ilişkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

''DOĞU AKDENİZ’DE YERİ VAR''

Venizelos, Türkiye ile Yunanistan arasındaki deniz yetki alanları anlaşmazlığının uluslararası hukuk çerçevesinde çözülmesi gerektiğini savunarak, "Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de bir yeri var. Denize kıyısı olan bir ülke. Tabii ki Yunanistan, Kıbrıs, İsrail, Lübnan ve Mısır da vardır." diye konuştu.

''EGE YUNAN GÖLÜ DEĞİLDİR''

Ege'nin bir maden sahası olmayacağını kaydeden Venizelos, "(Ege) bir Yunan gölü de değildir, Türkiye de vardır." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...