Eski İtalya Başbakanı Berlusconi hastaneye yatırıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Eski İtalya Başbakanı Berlusconi hastaneye yatırıldı

DÜNYA Haberleri

Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Milano'da bir kere daha hastaneye kaldırıldı. Lösemi teşhisi konulan Berlusconi'nin bu yatışının daha önceden planlandığı açıklandı. İtalyan liderin şu an yoğun bakımlık bir durumunun olmadığı belirtildi.

Eski İtalya Başbakanı ve sağ koalisyon iktidarının ortaklarından Forza Italia (FI) partisinin lideri Silvio Berlusconi, bir kere daha hastanelik oldu.

Milano'dakii San Raffaele Hastanesinde 5 Nisan ile 19 Mayıs arasında 45 gün boyunca akciğer enfeksiyonu tedavisi gören ve aynı zamanda kronik lösemi teşhisi bulunan 86 yaşındaki lider, bugün yeniden aynı hastaneye yatırıldı.

YOĞUN BAKIMA ALINMADI

Berlusconi'nin doktorları Alberto Zangrillo ve Fabio Ciceri, basına yaptıkları açıklamada "Başkan Berlusconi, hematolojik hastalığıyla alakalı önceden planlanmış bazı tetkiklerden geçmek üzere hastaneye kaldırıldı" dedi. Basında çıkan haberlerde de Berlusconi'nin yoğun bakımda olmadığı ancak bu geceyi hastanede geçireceği ifade edildi.

"BU YATIŞ PLANLANIYORDU"

Berlusconi'nin partisi Forza Italia'nın 2 numarası olan, aynı zamanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, liderin hastaneye yatmasının beklenen bir kontrol süreci çerçevesinde olduğunu kaydetti.

"TELEFONDA ŞAKALAŞTIK"

İtalya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Matteo Salvini, Berlusconi ile telefon görüşmesi yaptığını ve futbol üzerine şakalaştığını belirtti.

COVID'E DE YAKALANMIŞTI

İtalya'da "1994-2011 döneminde toplamda en uzun süre başbakanlık yapan isim" olan Berlusconi, Eylül 2020'de Covid-19'a yakalanmış, iki haftalık sıkıntılı tedavi sürecinin ardından iyileşebilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...