Eski ABD’li Büyükelçi Matthew Bryza'dan Türkiye övgüsü! İnsanlık için çok büyük iş başardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Eski ABD’li Büyükelçi Matthew Bryza'dan Türkiye övgüsü! İnsanlık için çok büyük iş başardı

DÜNYA Haberleri

Amerika Birleşik Devletleri'nin eski Azerbaycan büyükelçisi Matthew Bryza, Türkiye-ABD ilişkileriyle ilgili çarpıcı ifadelerde bulundu. Bryza, “Amerika’nın YPG’yi desteklemeyi bırakması konusu kuşkusuz. Bunu yapmayı bırakması gerekiyor” ifadelerin kullanırken, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşındaki kritik önemine değindi.

TRT World Forum 2022, 'Geleceği Şekillendirmek: Belirsizlikler, Gerçekler ve Fırsatlar' temasıyla gerçekleşiyor. Forumda konuşmacı olan ABD'nin eski Azerbaycan Büyükelçisi Matthew Bryza TRT Haber’de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.. Türkiye, terörün küresel bir problem olduğunu, çözümün de küresel olması gerektiğini vurguluyor. Müttefik ülkelerden de terörle mücadelesine destek bekliyor.

ABD'NİN BUNU YAPMAMASI GEREKİYOR

Amerika Birleşik Devletleri'nin eski Azerbaycan büyükelçisi Matthew Bryza, ilişkilerin normalleşmesi için en önemli adımın “YPG” konusu olduğunu belirtti. Bryza "Türk-Amerikan ilişkilerinin normalleşmesindeki nemli gündem maddelerinden biri Amerika’nın YPG’yi desteklemeyi bırakması konusu kuşkusuz. Bunu yapmayı bırakması gerekiyor. Bu bir terör örgütü ve PKK’nın kolu. ABD, bazen makul görülmeyen politikalar yürütebiliyor. Suriye'nin kuzeyinde Amerikan güçlerinin YPG’yle ortak olması gibi. Türkiye’ye zarar verici bencil politikalar yürütmek kötü bir politika. Amerika’nın Suriye’nin kuzeyinde YPG’ye aktif destek vermeyecek bir formül bulması gerekiyor."

TÜRKİYE'NİN ÖNEMİ ORTAYA ÇIKTI

Matthew Bryza, Türkiye’nin öneminin Rusya-Ukrayna Savaşında görüldüğünü de belirtti ve ara buluculuk çabalarının önemine değindi, "Türk diplomasisi insanlık için çok büyük bir iş başardı, çünkü dünyanın güneyinde açlığı önledi. Ukrayna konusu Türkiye’nin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Sadece ara buluculuk ya da tahıl krizi anlaşması bağlamında da değil. Ukrayna’ya önemli askeri teknik desteği ve politik desteği ile de bunu gördük. Bunlar çok önemli konular ve tabi enerji güvenliği de."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...