Esir düşen Rus askerlerinden şok itiraflar: Gerçeği söyleyeceğiz

Düzenleyen:
Esir düşen Rus askerlerinden şok itiraflar: Gerçeği söyleyeceğiz

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Ukrayna'daki ilerleyişi sürerken Ukrayna tarafından esir alınan Rus askerleri, düzenlenen bir basın toplantısında çarpıcı itiraflarda bulundu. ‘Tüm dünyaya gerçeği söylemek istiyoruz’ diyen askerlerin anlattıkları savaşın korkunç boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Ukrayna topraklarını işgal etmek amacıyla girdikleri topraklarda esir düşen Rus askerler, Putin’i kızdıracak ve savaşın gerçek yüzünü ortaya çıkaracak önemli açıklamalarda bulundu.

 

Pişmanlıklarını dile getiren askerler, artık gerçeği tüm dünyanın bilmesini istediklerini ifade ederek Ukrayna televizyonunda yayımlanan bir basın toplantısında konuştu.

ET PARÇASI OLARAK GÖNDERDİLER

Rusya’nın kazanmasının mümkün olmadığı bir savaşa ‘et parçası’ olarak gönderildiklerini söyleyen askerler ‘suçlu’ diye nitelendirdikleri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e işgal sebebiyle tepki gösterdi.

"Durmak istiyoruz, tüm dünyaya gerçeği söylemek istiyoruz. Çocuklar boş yere ölüyor. Putin yalancı biri. Eve gitmek istiyorum, burada olmak istemiyorum, utanıyorum, beni bağışlayın." Diyen askerin konuşması savaşlarda bütün tarafların kaybeden olduğunu bir kez daha gözler önüne sererken asker, Rus ordusunun Putin gözündeki değerine de değindi.

Kendilerinin et parçası olduğunu, barışçıl şehirleri bombalayan uçaklar ve topçular tarafından öldürüldüklerini söyleyen Rus asker, "Rusya'nın yoldaş cumhurbaşkanı, yalan söylüyorsunuz. Burada bu tür suçları kendi isteğinize göre işliyorsunuz."

"Yanılıyorsun Putin, suçlusun. Bütün bunlara bir son vermeni istiyorum. Lütfen tüm askerlere evlerine dönmeleri emrini ver. Hükümetin makul olduğunu düşündüm ama bizi et parçası gibi içeri attılar.” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...