Esir alınan Rus savaş uçağı pilotundan Putin'i zora sokacak itiraf

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Esir alınan Rus savaş uçağı pilotundan Putin'i zora sokacak itiraf

DÜNYA Haberleri  / İHA

Ukrayna ordusu tarafından düşürülen bir Rus savaş uçağının pilotu, vurmalarına dair emir verilen alanların sivil yerleşim yerleri olduğunu sonradan öğrendiklerini ve daha fazla can kaybına ulaşabilmek için kontrol edilemeyen bombalar kullandıklarını itiraf etti.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlattığı işgal girişimi sürüyor. Müzakere masalarından sonuç çıkmazken, bölgedeki sivil can kayıpları artmaya devam ediyor. İki ordunun karşılıklı çatışmaları sürerken, Ukraynalı askerlerin düşürdüğü bir Rus savaş uçağının pilotu, Putin'i zora sokacak itiraflarda bulundu.

SİVİL YERLEŞİM YERLERİNİ VURDULAR

Ukrayna tarafından düşürülen ve esir alınan Rus savaş uçağının pilotu Aleksandır Krasnayarzev, sivil alanları vurduklarını itiraf etti. Krasnayarzev, "Ukrayna topraklarında savaş amaçlı uçuşlarda yer aldım. 3 kere uçuş gerçekleştirdim, üçüncüsünde vurdum. Bize askeri alanlar üzerine çalıştığımız söylendi, ancak verilen koordinatların Çernigov'da sivil yerleşim yerlerine ait olduğu çıktı" dedi.

'KONTROL EDİLEMEYEN BOMBA' İTİRAFI

Daha fazla can kaybına ulaşmak için kontrol edilemeyen bombalar kullandıklarını itiraf eden pilot, "Hava saldırılarımız sonrasında yerleşim yerlerinin yerle bir edildiğini kendi gözümle gördüm. Mariupol şehrinde çocuk hastanesi vuruldu. Rus askerlerine sesleniyorum, Ukrayna karşısında savaşa girmeyin. Çocukları ve kadınları öldürmeyin" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...