Esad'ın karargahı havaya uçtu: 50 ölü

Esad'ın karargahı havaya uçtu: 50 ölü

DÜNYA Haberleri

İdlib kentinde muhalifler tarafından Esed askerlerinin sığındığı karargaha yerleştirilen bombanın patlama anı ortaya inanılmaz bir görüntü çıkardı.

Suriye'nin İdlib kentinde muhalifler tarafından Esed askerlerinin sığındığı karargaha yerleştirilen bombanın patlama anı ortaya inanılmaz bir görüntü çıkardı. Dev patlamada 50 Esed askeri hayatını kaybetti. Suriyeli muhalifler çeşitli kentlerde Esed rejimine yönelik geniş operasyonlar başlattı. Muhalifler, İdlib'in Maarat el Numan beldesinde Esed güçlerine ait bir karargaha 200 metre tünel açarak önceden yerleştirdikleri bombayı patlattı. Dev patlama sonucu aralarında 2 üst düzey komutanın da bulunduğu 50 askeri öldü. Bölgedeki karargah yerle bir olurken patlama anında ortaya çıkan görüntü şoke etti.

Muhaliflerin aktardığına göre rejim karşıtı gruplar, Der'a bölgesini yeniden kazanmak için geniş çaplı operasyonlar başlattı. Yoğun çatışmaların yaşandığı operasyonlar sonrasında birçok nokta ele geçirildi. Şam'daki en büyük muhalif gruplardan İslami Cephe Dumeyr Havaalanları arasında bulunan Bilimsel Araştırma Taburunu ele geçirdiğini duyurdu.

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...