Esad'ın derdi delil karartmak

Esad'ın derdi delil karartmak

DÜNYA Haberleri

Ülkesine her kimyasal saldırı sonrası BM yetkililerini davet eden Suriye lideri, olay yerlerine giriş izni vermeyerek delilleri karartıyor.

Suriye'nin başkenti Şam'ın banliyösü Gota'da geçen çarşamba günü düzenlenen ve 2 bin kişinin ölümüne yol açan sarin gazı saldırısı sonrası Esad rejimi bildik taktiği uygulamaya devam ediyor. Gota'daki saldırı öncesi üçüncü defa BM heyetini ülkesine davet eden Esad aynı heyetin bölgeye girmesine izin vermedi. Birleşmiş Milletler'in Şam'daki kimyasal saldırıya ilişkin iddiaların incelenebilmesi için Suriye hükümetinden istediği resmi izne ise halen cevap gelmedi. Bu sebeple BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun tarafından Prof. Ake Sellström başkanlığında oluşturulan BM heyeti 3 bölgede eşzamanlı olarak yapması gereken araştırmalara başlayamadı. Bu arada Gota'ya yönelik kimyasal saldırının füze rampasından yapıldığı ve olay yerinden füze parçalarının temizlendiği iddia ediliyor. Üstelik BM heyetinin Suriye rejimi inceleme izni verse bile heyetin kimyasal silahları kimin kullandığını tespit etme görevi bulunmuyor. Le Figaro gazetesinin BM heyetini korumak amacıyla Suriye'ye girdiğini iddia ettiği 500 Amerikan bordo bereli askerin, kimyasal saldırının yapıldığı füze parçalarının peşinde olduğu öne sürülüyor. Suriyeli aktivistler ise, BM heyetine verilmek üzere kimyasal silah saldırısında öldükleri iddia edilen kişilerin cesetlerinden doku örnekleri toplayacaklarını belirtti. Muhaliflerin elinde bulunan Arbin kasabasında açıklama yapan aktivist Abu Nidal, "BM heyetiyle görüştük... Saç, deri ve kan örnekleri alarak, güvenilir kişilerle Şam'a ulaştıracağız" dedi. Esad güçlerinin kimyasal silah kullandığı Doğu Gota banliyöleri, rejime karşı gösterilerin başladığı ilk yerler arasında bulunuyor. Muhalif Duma Şehitleri Tugay Komutanı Ebu Hamza, "BM denetçilerinin ülkede olduğu bir dönemde kim kimyasal silah kullanabilir? Bölgede ailelerimizle yaşıyoruz. Ailelerimizi, çocuklarımızı kendi emellerimize alet edip nasıl kimyasal silah kullanabiliriz? Zaten böyle bir silah da elimizde yok" dedi. Esad'ın en büyük destekçisi Rusya da iddiaların soruşturulması için Şam yönetiminden harekete geçmesini istedi. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...