'Esad’ı vuracaktık Obama engelledi'

Düzenleyen:
'Esad’ı vuracaktık Obama engelledi'

DÜNYA Haberleri

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, 2013 yılında Esad rejimini vurmaya karar verdiklerini ancak bu süreçte ABD Başkanı Barack Obama’nın karardan caydığını, İngiltere’nin ise geri adım attığını açıkladı.

France24’ün canlı yayınına katılan Bakan Ayrault, 2012-2014 yılları arasında Fransa Başbakanlığı görevini sürecinde böyle bir karar aldıklarını belirtti. Suriye’nin Guta bölgesinde Esad’ın kimyasal silah kullanmasının aldıkları kararda etkili olduğunu vurgulaylan Ayrault, 2013 yılında bile Suriye’deki durumun kabullenilemez hâlde olduğunu belirterek, “İngiltere ve ABD ile birlikte Esad’a karşı büyük bir operasyon başlatılacaktı. Ancak Başkan Obama son anda bundan vazgeçti” dedi. Ayrault ayrıca, mülteci krizi hakkında Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasında imzalanan anlaşmanın devam etmesi gerektiğini, anlaşmanın problemleri çözmeye yaradığını ifade etti. Ayrault, “Geçen hafta Yunan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştüm. Çipras da bu anlaşmayı desteklediğini açıkça söyledi. Türkiye ile de konuşmak gerekiyor. Bu anlaşmanın devam etmesi zorunludur. Şu an mülteci akını durmuş durumda. Bu da Türkiye ile yaptığımız anlaşma sayesinde” açıklamasını yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...