'Esad rejiminin ehli sünnete karşı nefreti büyük'

'Esad rejiminin ehli sünnete karşı nefreti büyük'

DÜNYA Haberleri

Suriyeli alim ve Emevi Camisi eski imamı Abdullah Salkini, Esad güçlerinin başta camiler olmak üzere Suriye'deki İslam eserlerine büyük zarar verdiklerini söyledi.

Suriyeli alim ve Emevi Camisi eski imamı Abdullah Salkini, Esad güçlerinin başta camiler olmak üzere Suriye'deki İslam eserlerine büyük zarar verdiklerini söyledi.
Salkini, Gaziantep Üniversitesi'nde katıldığı bir programdan sonra gazetecilere açıklama yaptı, Suriye'nin her yerindeki cami ve İslam eserlerinin uçaklarla bombalandığını belirtti.
Esad güçlerinin özellikle İslamiyetin simgesi olan minareleri yıktığını ve camilere büyük zarar verdiğini ifade eden Salkini, İslamiyetin en büyük eserlerinden olan Halep'teki büyük Emevi Camisi'nin de tahrip edildiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçtiğimiz yıllarda Emevi Camisi'ni ziyaret ettiğini hatırlatan Salkini, Gül ve eşinin orada bulunan İslami eserlere büyük saygı gösterdiğini kaydetti. Esad ve eşinin ise hiçbir zaman İslami eserlere saygı göstermediğini aktaran Salkini, şunları kaydetti: "Esad rejiminin ehli sünnete karşı çok büyük bir nefreti var. Emevi Camisinin büyük bir bombardımana maruz kaldığını ve tahrip olduğunu biliyoruz. Tanklar camiyi bombardımana tuttu. Minareyi yıkana kadar bombaladılar. Zekeriya Peygamberin bulunduğu yeri bile bombaladılar. Cami bombalanmazdan önce Esad güçleri, camiye girip eserleri harap ettiler. Cami içerisinde içki içip fuhuş yaptılar, çok kötü şeyler yaptılar. İslam alimlerinin kıymetli kitaplarını yaktılar. Bu nefret dolu işler Yahudiler ve onların uzantıları dışında kimsenin işine yaramaz. Suriye'deki insanların ölmesi en çok İsrail'in işine yarıyor. Bazı ülkelerin buna karşı çıkıyor ve Suriye halkının yanında yer alıyor. Allah'tan bu olayların bir an önce bitmesini ve tüm İslam aleminin kardeşlik ve iyilik içerisinde yaşamasını diliyorum." nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...