'Esad rejimi fiilen bitmiştir'

/ Kaynak: AA
'Esad rejimi fiilen bitmiştir'

DÜNYA Haberleri  / AA

Lübnanlı Dürzi Lider Velid Canbolat, Dera'daki 52'nci Tugay'ın ele geçirilmesini Esad rejiminin 'bitmesi' olarak değerlendirdi.

Canbolat, yaptığı yazılı açıklamada, "Suriye rejimi, 52'nci Tugay'ın ve ülkenin kuzeyini kaybetmesi ile fiilen bitmiştir" dedi.
Büyük çoğunluğu Dürzilerden oluşan Cebelu'l Arab sakinlerine, Dera ve Suveyda halkıyla uzlaşı yapma çağrısında bulunan Canbolat, "Tehlikelerden korunmanız için (Şam ve çevresindeki) Havran halkıyla uzlaşı yapmanızı söylüyorum. Dera ve komşu bölgelerle uzlaşmak sizin için koruyucunuz ve güvencenizdir" ifadelerini kullandı.
Esad rejimi karşısında zafer kazananları "kahramanlar" şeklinde niteleyen Canbolat, "Ben, kişisel hedeften uzak bir şekilde zaruret halinde arabuluculuk yapmaya hazırım" diye konuştu.
Suriye'deki muhalif birliklerin, rejimin en büyük askeri kışlalarından Dera kentindeki 52'nci Tugay'ı kontrolünü dün ele geçirdiği bildirilmişti.
Dera ile Suveyda kırsalında yer alan ve 12 bin hektar üzerinde kurulu, ülkenin en büyük kışlarından olan "52'nci Tugayın" içerisinde savunma, hava, tank ve roket birlikleri bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...