Esad, muhaliflerin bölgesine tıbbi malzeme ve ekmek vermiyor

Esad, muhaliflerin bölgesine tıbbi malzeme ve ekmek vermiyor

DÜNYA Haberleri

Esad güçleri, Şam'da muhaliflerin denetimindeki Doğu Guta ile Duma bölgesine ekmek ve tıbbi malzeme girmesine izin vermiyor.

Yeniden kimyasal kullanılmasından da korkuluyor. Doğu Guta sakinlerinin giriş çıkışlarına izin verilmekle birlikte içeriye temel gıda ve ilaç dahil ihtiyaç maddelerinin bölgeye girişi engelleniyor. Bölgeden Şam'daki yakınlarını ziyarete gelen görgü tanıklarının anlattığına göre askeri kontrol noktalarında şeker ve çaya da el konularak dökülüyor.
Yeniden kimyasal korkusu
Şam'ın merkezindeki kızlarını ziyarete gelen Doğu Guta bölgesi sakinlerinden Zeynep Umm Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Doğu Guta bölgesinde yer alan birçok ilçe ve beldede 10 aydan bu yana ekmek fırınların çalışmadığını ve rejim güçlerinin bölgeye un, buğday ve diğer temel gıda maddelerinin kontrol noktasından içeri girmesine izin vermediğini, beraberlerinde götürdükleri çayın bile ellerinden alınarak yere döküldüğünü" söyledi. nbsp;Umm Mahmud, bölgedeki içme sularına defalarca zehirli madde katıldığı için halkın içme suyunu bölgedeki kuyulardan temin ettiğini belirterek, "Halkını aç ve susuz bırakan, yaralıların tedavisi için gerekli tıbbi malzemenin kontrol noktalarında girişine izin vermeyen bu rejim, halkına her şeyi yapabilir. Yeniden kimyasal silah kullanılmasından endişe ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Ekmek bu kadar lezzetli mi?
Doğu Guta bölgesinde uzun bir zamandan beri fırınların kapalı olması nedeniyle yemeklerini ekmeksiz yediklerini dile getiren Umm Mahmud, Şam merkezinde bir fırından aldığı ekmeği yolda yediğini ve ağlamaya başladığını aktararak, "Ekmeğin bu kadar tatlı ve lezzetli olduğunu bilmezdim" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...