Esad kaçanları bile vuruyor!

Düzenleyen:
Esad kaçanları bile vuruyor!

DÜNYA Haberleri

Suriye diktatörü, kadın çocuk demeden Halep’te öldürdüğü Sünni Müslümanlara gökten broşür yağdırdı ve “Hiçbiriniz dünyanın umurunda bile değilsiniz” diyerek teslim olmalarını istedi.

Rusya ile birlikte Halep’te Sünni Müslümanların üzerine aralıksız şekilde uçaklarla ölüm yağdıran Suriye’nin kanlı diktatörü Esad, bu şehirde yaşanan soykırıma dünyanın kınamaktan öteye bir tepki göstermemesini acı bir şekilde dile getirdi. Müslümanların dünyaya yardım çağrılarını “boş bir çaba” olarak niteleyen Esad rejimi, uçaklarla Halep üzerinden binlerce broşür attı. Haleplileri teslim olmaya ikna etmeye çalışan Esad rejimi, 270 bin insanın yaşadığı Doğu Halep’te havadan attığı broşürlerle “boşuna yardım beklememeleri” çağrısında bulundu. Katliamdan önce broşürler dağıtan Esad rejimi, halkın şehri terk etmesini istedi. “Burayı terk edin, yoksa öleceksiniz. Hiçbiriniz dünyanın umrunda değilsiniz” yazılı broşürler atan Esad rejimine bağlı güçler, broşürlerin hemen ardından bu sefer bomba yağdırdı. Rejimin son saldırısıyla birlikte Halep’in doğusunda 15 Kasım’dan bu yana ölen sivillerin sayısı 739’a, yaralı sayısı ise 2 bine 500’e yükseldi. Türkiye sınırına 40 km uzaklıkta bulunan Halep’te sıkışmış durumda bulunan 300 bin sivilin ölümü beklemekten başka çarelerinin kalmadığı vurgulandı. Halep’te muhalif bölgelerin kent meclis başkan yardımcısı Zekeriye Emino “Rusya ve rejime ait savaş uçakları kentin Müyesser semtine havadan saldırırken, İran ve Irak Şiileri ile rejim saflarında savaşan Hizbullah milisleri de karadan muhalif bölgelere toplarıyla saldırdı” dedi. Emino “Bu katliam durdurulmalı. Bölgeye insani yardım, ilaç ve tıbbi malzeme girmeli. Çocuklar aç, yaralıların acil ilaca ihtiyacı var’’ diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...